Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18/06 η Παρέλαση Υπερηφάνειας της Αθήνας, το Athens Pride 2022, στο κέντρο της πόλης και το Σύνταγμα βούλιαξε από διαφορετικότητα, αγάπη, ισότητα, ελευθερία, αλληλεγγύη. Όπου κι αν έστρεφες το βλέμμα σου έβλεπες κάθε λογής άνθρωπο που αδιαφόρησε για ενδυματολογικούς κώδικες, καθωσπρεπισμούς και συμβιβασμούς και επέλεξε ελεύθερη έκφραση σε κάθε έκφανση που μπορεί να λάβει η ανθρώπινη προσωπικότητα.

Με κεντρικό σύνθημα «Άνευ όρων» ξεκίνησε η πολύχρωμη πορεία υπερηφάνειας, ένα μήνυμα για τη διεκδίκηση πραγματικής ισότητας για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χωρίς αστερίσκους , χωρίς «ναι μεν αλλά». «Για εκπαίδευση Άνευ Όρων, Για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων Για ασφάλεια Άνευ Όρων, Για συμπερίληψη Άνευ Όρων, Για ζωή Άνευ Όρων».

Athens Pride 2022: Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρος αυτό το τριήμερο – Γιατί η αγάπη δε σταματά να γιορτάζει ποτέ!

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το Athens Pride 2022:

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα.
Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα.
Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς.

Μπορούμε να συνάψουμε σύμφωνο συμβίωσης, αλλά όχι γάμο.
Μπορούμε να τεκνοποιήσουμε, αλλά μόνο ως ατομικότητες.
Μπορούμε να κάνουμε αναδοχή παιδιών, αλλά όχι να τεκνοθετήσουμε.
Μπορούμε να είμαστε ελεύθερα, αλλά μόνο στο κρεβάτι μας.
Μπορούμε να έρθουμε στη ζωή, αλλά μόνο αν έχουμε τυπικά χρωμοσώματα
Μπορούμε να απολαμβάνουμε προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, αλλά μόνο αν τα σώματά μας χωράνε στις ιατρικές νόρμες άρρεν/θήλυ.
Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην εκπαίδευση, αλλά τα αναλυτικά προγράμματα δεν μας περιέχουν.
Μπορούμε να νιώσουμε ασφάλεια αλλά μόνο αν κρυβόμαστε ή μένουμε αόρατα.
Οι ταυτότητές μας, η σωματικότητά μας, έκφραση μας και οι εκφάνσεις τους όμως αφορούν σε όλη τη ζωή μας. Δικαιούμαστε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς «ναι μεν… αλλά», με ασφάλεια και συμπερίληψη, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Άνευ Όρων.

Στο φετινό Athens Pride διεκδικούμε και γιορτάζουμε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ…
Για εκπαίδευση Άνευ Όρων
Για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων
Για ασφάλεια Άνευ Όρων
Για συμπερίληψη Άνευ Όρων
Για ζωή Άνευ Όρων

Η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Καπουτζίδη

Στο Athens Pride 2022 βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πριν την Παρέλαση Υπερηφάνειας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γιώργο Καπουτζίδη, παρουσιαστή του φετινού Pride.

Η γιορτή της αγάπης! Το Σάββατο 18/6 πάμε στο Athens Pride με Καπουτζίδη, Παπαρίζου, Onirama και πολλούς ακόμα!

«Εγώ θα κάνω μια ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής, εύχομαι πραγματικά να συνεργαστείτε όλες οι πλευρές, διότι όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα, θέλουμε κι αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για εμάς να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές για όλα μας. Για όλα, για όλες, για όλους», δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όσο ήμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας, δυστυχώς. Τώρα είμαστε αντιπολίτευση, καταθέτουμε μια πρόταση, αλλά θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί».

Δες φωτογραφίες και βίντεο από το Athens Pride 2022

Coming out στους γονείς: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μιλήσουμε για την ταυτότητά μας;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News