Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του Athens Pride 2021. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος και θα έχει κατεύθυνση προς την Βουλή. Μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, η παρέλαση υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβρη για να γεμίσει με χρώματα και χαρά το κέντρο της Αθήνας.

Το Athens Pride πλησιάζει. Εσύ έχεις βρει το κατάλληλο makeup look για να πας στην παρέλαση;

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου η παρέλαση του Athens Pride 2021

Στους δρόμους της Αθήνας θα ξεχυθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου το πολύχρωμο πλήθος για την γιορτή της υπερηφάνειας. Με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος στις 19:00 οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να γιορτάσει αυτήν την σημαντική μέρα για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας. Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης αναφέρει:

“Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες. Έναν χρόνο με τις διεκδικήσεις μας να μένουν στο συρτάρι και με μια κυβέρνηση που αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Η στερηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα.

Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι. Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα.

Πότε έγινε το πρώτο Pride στην Ελλάδα;

Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας.

Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News