Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου, το Σάββατο 08/10, το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την εκπομπή «Σαν Το Σκύλο Με Τη Γάτα», διοργάνωσαν ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ, το Athens Pet Festival, για όσους μοιράζονται ήδη τη ζωή τους με ένα κατοικίδιο, αλλά και για εκείνους που ήθελαν να γνωρίσουν τον νέο καλύτερό τους τετράποδο φίλο!

6 καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν καλύτερο ιδιοκτήτη για το κατοικίδιό σου

Athens Pet Festival: Μια ξεχωριστή ημέρα για τα ζωάκια και τις οικογένειές τους

Ο Δήμος Αθηναίων προσκάλεσε τους φιλόζωους της Αθήνας να επισκεφθούν το Σύνταγμα, μαζί με το κατοικίδιό τους και να απολαύσουν μια ξεχωριστή ημέρα με δραστηριότητες, παιχνίδια, συμβουλές, επιδείξεις, λιχουδιές και δώρα.

Eurokinissi

Εκεί επίσης, ζωάκια από το «Καταφύγιο του Σωκράτη» του Δήμου Αθηναίων, αλλά και από καταφύγια εθελοντικών οργανώσεων περίμεναν υπομονετικά τις νέες τους οικογένειες, για να τα γνωρίσουν, να τα αγαπήσουν και να τα υιοθετήσουν, προσφέροντάς τους ένα σπιτικό και λίγη φροντίδα.

Ο σκύλος σου μπορεί να γίνει vegan, όχι όμως και η γάτα σου! Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αλλάξεις την διατροφή του κατοικιδίου σου

Οι επισκέπτες είχαν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να κάνουν μια ξεχωριστή δωρεάν βόλτα με το τραινάκι της Αθήνας μαζί με το αγαπημένο τους κατοικίδιο, ή με το ζωάκι που θα επέλεγαν να υιοθετήσουν, καθώς και να φωτογραφηθούν αγκαλιά σε ειδικό photo booth.

Athens Pet Festival
Eurokinissi

Κτηνίατροι και εξειδικευμένοι επαγγελματίες ήταν εκεί για να δώσουν συμβουλές ιατρικές, περιποίησης, εκπαίδευσης, και διατροφής για τους μικρούς φίλους, ενώ έγινε ζωντανά ζωντανά επίδειξη σκύλων διασωστών Κ9 και δόθηκαν συμβουλές πρώτων βοηθειών για κατοικίδια από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επίδειξη agility, ομαδική εκπαίδευση και grooming.

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι το κατοικίδιό σου στεναχωριέται και αγχώνεται κάθε φορά που φεύγεις και όσα μπορείς να κάνεις

Ήταν μία ημέρα που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη τόσο στα ζωάκια, όσο και στους ιδιοκτήτες τους, αφού μοιράστηκαν συνολικά πολλά παιχνίδια, λιχουδιές και δώρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News