Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca για την Ευρώπη με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να αλλάζει. Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση της AstraZeneca για όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη;

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων της Astrazeneca για μετά τον Ιούνιο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά του κορονοϊού, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Ωστόσο, τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση της AstraZeneca για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη;

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου καθώς για αυτούς τους πολίτες έχει ήδη εξασφαλισθεί και η δεύτερη. Τη διευκρίνιση αυτή έκανε και ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λέγοντας ακόμα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι εξασφαλισμένο και για όσους έχουν κλείσει τις ημερομηνίες, αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τον εμβολιασμό.

Να τονίσουμε πως στο τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-44, ενώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται και οι ηλικίες 18-29, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας.

Για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ, συνέχισε και προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Γιατί δεν πρέπει να παρακάμψεις τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον COVID-19

Άνοιγμα δραστηριοτήτων μόνο για εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενοι οι εμβολιασμένοι να έχουν κάποια επιπλέον προνόμια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τα προνόμια αυτά αφορούν την ενασχόληση με δραστηριότητες, όπως γυμναστήριο, συναυλίες και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Αυτή την εβδομάδα θα συζητηθούν περισσότερο από τις αρμόδιες Επιτροπές τα οφέλη που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ότι τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν στις 17 Μαΐου, πρώτα για τους εμβολιασθέντες και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου, και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Να θυμίσουμε πως ήδη έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα, με βάση το οποίο θα ανοίξουν δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αυτές είναι οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού- Γιατί προκαλούνται και πώς αντιδρά κάποιος που έχει ήδη αναρρώσει από Covid-19;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News