Σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προχωρά σήμερα η κυβέρνηση επαναφέροντας στην κανονικότητα ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων που ήταν υπό απαγόρευση. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα αλλάζουν ξανά από σήμερα Σάββατο 19/02 σε εστίαση και γήπεδα, ενώ επανέρχονται οι σχολικές εκδρομές αλλά και η τηλεργασία σε κανονικά επίπεδα.

Πιστοποιητικό νόσησης: Όλα όσα ισχύουν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Νέα απόφαση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων : Τι ισχύει από σήμερα

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας παρακολουθώντας την αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2 με μείωση των νέων εισαγωγών, του συνόλου των νοσηλευόμενων ασθενών, των διασωληνωμένων, αλλά και των θανάτων, εισηγήθηκε την άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν αποκλειστικά στις δραστηριότητες πλήρως εμβολιασμένων πολιτών με στόχο τη σταδιακή επαναφορά στην προ κορωνοϊού κατάσταση.

Τα νέα μέτρα χαλάρωσης τίθενται από σήμερα Σάββατο 19/02 σε ισχύ και αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους. Για τους ανεμβολίαστους ισχύουν οι προηγούμενες απαγορεύσεις. Υποχρεωτική παραμένει η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.

Νέες διευκρινίσεις για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί & πώς γίνεται η διασταύρωση στοιχείων

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 19/02 είναι τα εξής:

– Άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της διασκέδασης
– Επαναφορά των σχολικών εκδρομών
– Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
-Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η άρση των περιορισμών σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μεταφραστεί ότι φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News