Με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου να βρίσκεται σε εξέλιξη και να ερευνάται από τις Αρχές, ο πατήρ Αντώνιος γι’ άλλη μία φορά αρνείται κάθε κατηγορία σε βάρος του.

Πατήρ Αντώνιος – Δήλωση: «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί»

 Όπως ανέφερε οικείο πρόσωπο του πατέρα Αντώνιου σε εκπομπή του OPEN, ο ίδιος ο πάτερ δήλωσε μέσω εκείνου: «Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Κιβωτός του Κόσμου: Ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο φέρεται να δέχεται απειλές για τη ζωή του – Οι καταγγελίες για τη δράση της ΜΚΟ «είχαν σταλεί από τον Αύγουστο»

«Όσο προχωρούν οι έρευνες διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας», ισχυρίζεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες οι οποίες εξετάζουν αυτή τη στιγμή και την τρίτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Να υπενθυμίσουμε πως στις δομές, σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες, τα παιδιά είχαν δεχθεί σωματική κακοποίηση και τιμωριτικές μεθόδους ενώ διέμεναν εκεί.

«Γι΄ αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει την ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις;» φέρεται να λέει ο πατήρ Αντώνιος. 

Κιβωτός του Κόσμου: Αποκαλυπτικά τα πρώτα στοιχεία απ’ τον οικονομικό έλεγχο- Δεν είναι στο όνομα του πατέρα Αντώνιου η οργάνωση

Πόσα παιδιά φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου;

Παράλληλα με όλες τις παραπάνω εξελίξεις, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση που έγινε, διαπιστώθηκε  «λανθασμένη» καταγραφή του αριθμού των παιδιών τα οποία φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Η ανάλυση και η διαπίστωση έγινε από την αρμόδια υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«136 παιδιά έχει, το 10% της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πώς προκύπτει; Στείλαμε στην Κιβωτό τα έγγραφα και μετά από αυτό άλλαξε το Ατομικό Σχέδιο Οικογενειακής Αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα, γιατί είχε κάνει “λάθος” δηλώσεις», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και πρόσθεσε: «Είναι προφανές πλέον. Υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές».

Στο μεταξύ δύο προκαταρκτικές έρευνες διερευνώνται ταυτόχρονα στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Βόλο. Η πρώτη ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο μετά την επώνυμη καταγγελία πρώην παιδαγωγού για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς παιδιών ενώ η δεύτερη πριν από μερικές ημέρες προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και αδικήματα.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενικών προσώπων τους προχώρησε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ( Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος).

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του, αλλά και των γονέων του. Σημειώνεται ότι ο πατέρας τού Αντωνίου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει αποβιώσει.

Όπως έγινε δεκτό, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.). Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News