Ευθανασία αποφασίστηκε για το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα. Δυστυχώς, ο ειδικός ιππίατρος που το εξέτασε διαπίστωσε ότι τα τραύματά του είναι πολύ σοβαρά.

Το άτυχο ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη, και σύμφωνα με τον ίδιο, φέρει πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος ενώ το σοβαρότερο εκ των τραυμάτων εντοπίζεται στο διάφραγμα του.

Όπως αναφέρει το epiruspost, ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε ύστερα από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για τη σωτηρία του. Ωστόσο, η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι, για να μην ταλαιπωρείται, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει», κατέληξαν οι κτηνίατροι που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο αντιδήμαρχος που κατηγορείται για τη βάναυση κακοποίηση του ζώου αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας Δημήτρης Δήμου, γι’ ακόμα μια φορά υποστήριξε ότι το συμβάν ήταν ατύχημα, καθώς και ότι ο γάιδαρος προηγουμένως είχε δεχθεί επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο.

«Η θέση του εντολέα μου είναι ότι το ανέβασε στην καρότσα και στην συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα το ζώο να συρθεί», είπε ο κ. Δήμου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News