Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στα παιδιά από ιδιώτες παιδιάτρους. Μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων και οι ιδιώτες γιατροί εντάσσονται στην εκστρατεία εμβολιασμών των ανήλικων παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου – Σε ποιους και πότε πρέπει να χορηγηθεί

Εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στα παιδιά από ιδιώτες παιδιάτρους

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, με αυτήν την κίνηση στόχος είναι οι παιδίατροι να πείσουν τους γονείς να προβούν στον εμβολιασμό των ανήλικων παιδιών τους εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και των επιπτώσεων που θα έχει η επιστροφή στα θρανία στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Οι 3.500 χιλιάδες ιδιώτες παιδίατροι της χώρας αναμένεται να συμβάλουν στο έργο της θωράκισης των ανήλικων παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω όπως αποφασίστηκε έπειτα από συζήτηση με τους εκπροσώπους των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Μάθε τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Σημαντικό ρόλο στην επιστράτευση των ιδιωτών παιδιάτρων διαδραμάτισε το γεγονός πως το 75% του συνόλου των εμβολιασμών των παιδιών γίνεται από ιδιώτες γιατρούς στα γραφεία τους. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχουν οι γονείς απέναντι στους παιδιάτρους, γεγονός που μπορεί να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό των ανηλίκων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία εμβολιασμού, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 χρόνων έχει εμβολιαστεί το 9,6% και με τα προγραμματισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 11,5% και στην ομάδα των μαθητών ηλικίας 15-17 χρόνων η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 20% και με τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί φτάνει το 23,1%.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News