Άνοιξε η πλατφόρμα Freedom Pass για το voucher των 150 ευρώ στους νέους 18 – 24 ετών. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα μπορούν από σήμερα να εισέρχονται στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να κάνουν την δήλωση τους. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με κωδικούς TAXISNET ενώ εάν ο δικαιούχος δεν διαθέτει τους συγκεκριμένους κωδικούς πρέπει να επισκεφτεί τα ΚΕΠ για να ολοκληρώσει την διαδικασία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ στους νέους

Δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ είναι όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 και έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου ή με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και της επαλήθευσης του εμβολιασμού ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί με τον πολίτη εντός 2-3 ημερών για την χορήγηση της προπληρωμένης κάρτας η οποία θα αποθηκεύεται στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι.

Νέα μέτρα για τα ταξίδια με πλοίο: Τι ισχύει και πότε είναι υποχρεωτικό το self test;

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Freedom Pass

Το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τουριστικές και πολιτισμικές δραστηριότητες μέσω ηλεκτρονικών αγορών, e-shops και συναλλαγών POS. Μεταξύ άλλων θα αφορά:  αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακούς χώροι, κινηματογράφους, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Τι αλλάζει στην εστίαση από τις 16/07; Πώς θα λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τα ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 18-24 διπλασιάστηκαν μετά την ανακοίνωση της οικονομικής βοήθειας του voucher των 150 ευρώ στους νέους και έφτασαν τα 125.000 ενώ από τις 28 Ιουνίου όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για το freedom pass κλείστηκαν συνολικά από 542.000 πολίτες νέα ραντεβού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News