Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός απ’ το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

«Θα λειτουργούν Κυριακή στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και κυρίως στις Μεσογειακές χώρες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Ο Πρωθυπουργός σε εκείνο το σημείο εξήγησε σχετικά με τα ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές ότι αυτό δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι δεν θα αμείβονται τον επιπλέον χρόνο που εργάζονται με όλες τι προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Όμως τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σταθερά. Θα αμείβονται με προσαύξηση 75%. Όσοι εργάζονται Κυριακές θα παίρνουν ρεπό. Είναι μία ρύθμιση από τις πιο φιλεργατικές σε όλη την Ευρώπη

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι στον κόσμο της εργασίας, πλέον, ο υπάλληλος δεν θα χάνει τον μισό μισθό τον μήνα από υπερωρίες, η εργαζόμενη που σπουδάζει δεν θα χάνει την Παρασκευή της και θα καταγγέλλει όποιον την παρενοχλεί στο γραφείο, ο τεχνίτης θα παίρνει πλήρη αποζημίωση όταν φύγει από τη δουλειά, τα ζευγάρια θα έχουν μεγαλύτερη γονεϊκή άδεια και όλοι αυτοί θα καλύπτονται από μία ανεξάρτητη αρχή που θα ελέγχει ηλεκτρονικά τη νομιμότητα στον χώρο όπου δουλεύουν και οι συνδικαλιστές θα είναι δίπλα τους, όχι μπροστά από τα πλοία.

Τι προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο για την παρενόχληση στον χώρο εργασίας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News