Συνελήφθη αστυνομικός για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, εκμεταλλευόμενος και την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, είχε προβεί σε θωπεία και εναντίον μιας άλλης ανήλικης.

Τι είναι οι πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα και τι ορίζει ο νόμος;

Όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Η ανήλικη είχε μιλήσει στους γονείς της, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν την καταγγελία. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη.

Τουλάχιστον από τον Μάιο, κάνοντας χρήση προφίλ σε εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις, ανέφερε η καταγγελία.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε, παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή. Επιπλέον, κατά την προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι ο αστυνομικός είχε προβεί σε θωπεία σε βάρος άλλης μία ανήλικης, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Κατά τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι και τα αυτοκίνητά του «βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.)».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News