Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Αβαείο του Westminster, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Buckingham. Μάλιστα, θα προηγηθεί και τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Λεπτομέρειες για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες έχουν δημοσιοποιηθεί από τα Ανάκτορα του Buckingham.

Ο θάνατος της Βασίλισσας θα αλλάξει για πάντα την Αγγλία. Τι αλλαγές θα δούμε να συμβαίνουν;

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η επίσημη ανακοίνωση του Buckingham

Νωρίτερα, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί ότι η ημέρα της κηδείας θα είναι αργία για την Μεγάλη Βρετανία, κάτι που σηματοδοτεί το τελευταίο στάδιο της περιόδου πένθους στη χώρα.

Οι πολίτες θα μπορούν να αποτίσουν τα σέβη τους για τέσσερις ημέρες, καθώς το φέρετρο της βασίλισσας θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και στο Παλάτι του Westminster στο Λονδίνο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Το φέρετρο θα είναι τοποθετημένο σε μια υπερυψωμένη εξέδρα, σκεπασμένο με τη βασιλική σημαία, ενώ πάνω σε αυτήν θα είναι τοποθετημένη το αυτοκρατορικό στέμμα και το σκήπτρο.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ο βασιλιάς Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα και τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ταξιδέψουν στο Εδιμβούργο για να συμμετάσχουν στην πομπή η οποία θα ξεκινήσει από το Holyroodhouse και θα τελειώσει στον Καθεδρικό Ναό St Giles. Εκείνο το βράδυ, μάλιστα, ο βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα προχωρήσουν σε αγρυπνία.

O βρετανικός Τύπος αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ – Τα πρωτοσέλιδα που γράφουν ιστορία

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Westminster, την ιστορική εκκλησία όπου πραγματοποιούνται οι τελετές στέψης στη Βρετανία και όπου η Ελισάβετ τέλεσε τον γάμο της με τον πρίγκηπα Φίλιππο το 1947. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, στην κηδεία θα παραβρεθούν αρχηγοί κρατών από ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η πρωθυπουργός Λις Τρας θα εκφωνήσει μήνυμα.

Τις ημέρες πριν από την κηδεία, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα πραγματοποιήσουν περιοδεία σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News