Εγκρίθηκε πλήρως το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA στις Η.Π.Α.. Το συγκεκριμένο εμβόλιο γίνεται το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παίρνει πλήρη έγκριση. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer θα ανοίξει τον δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις Η.Π.Α.

Κορονοϊός: Έρχεται δύσκολο φθινόπωρο με νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

H πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Η οριστική άδεια του εμβολίου της Pfizer αποτελεί κομβικό σημείο καθώς αντικρούει την άποψη που θέλει το εμβόλιο κατά του κορονοϊου να μην έχει δοκιμαστεί αρκετά. Το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε πλήρως για τα άτομα άνω των 16 ετών. Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, είχε δηλώσει για την συγκεκριμένη εξέλιξη: “Η οριστική έγκριση στο εμβόλιο Pfizer από τον FDA καταρρίπτει τους ισχυρισμούς όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο διότι ακόμα βρίσκεται -όπως ισχυρίζονται- σε «πειραματικό στάδιο»”.

Οι νέες οδηγίες για τους εμβολιασμένους που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού

Η εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων των Η.Π.Α. δήλωσε:

“Η έγκριση αυτού του εμβολίου από τον FDA αποτελεί ορόσημο, καθώς συνεχίζουμε τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19. Αυτό και άλλα εμβόλια έχουν ανταποκριθεί στα αυστηρά, επιστημονικά πρότυπα του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης. Το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας παραγωγής που απαιτεί ο FDA από ένα εγκεκριμένο προϊόν”.

Επιπλέον ανέφερε: “Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει με ασφάλεια τα εμβόλια COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους, η έγκριση ενός εμβολίου από τον FDA μπορεί να τους οδηγήσει στο να εμβολιαστούν. Το σημερινό γεγονός αποτελεί ορόσημο και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας της πανδημίας για ΗΠΑ”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News