Ανακοίνωση νέων μέτρων: Η Κυβέρνηση ενημέρωσε σχετικά με την έκτακτη δέσμη μέτρων ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων. Τι αλλάζει σχετικά με τη χρήση της μάσκας και ποιες εκδηλώσεις ακυρώνονται;

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, έκανε τις ανακοινώσεις.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, η Κυβέρνηση υιοθέτησε τις εισηγήσεις τους και ανακοίνωσε πως πλέον θα πρέπει να φοράμε μάσκα KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα απ’ το εξωτερικό, θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικά rapid tests την 2η και 4η μέρα απ’ την άφιξή τους.

Ανακοίνωση νέων μέτρων: Όλα όσα τίθενται σε άμεση εφαρμογή απ’ τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας όχι μόνο σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. 
  • Διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR 72 ωρών ή Rapid 24 ωρών, θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την είσοδό τους.
  • Αναβολή όλων των δημόσιων, μαζικών εκδηλώσεων για τις γιορτές.  Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων ακυρώνονται.
  • Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Οι εμπειρογνώμονες έχουν εισηγηθεί και δεύτερο πακέτο μέτρων, για να τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου. Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Πλεύρης, τα μέτρα θα αφορούν την διασκέδαση και καταστήματα εστίασης, τα αυστηρότερα όρια στον αριθμό πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο και την εφαρμογή τηλεργασίας. Οι εμπειρογνώμονες θα συνεδριάσουν ξανά στις 27/12 για να εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση, πριν γίνουν οι ανακοινώσεις για το τι θα ισχύει μετά τις 3/1.

Μετάλλαξη Όμικρον, Δέλτα, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τα συμπτώματα και προστάτευσε τον εαυτό σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News