Από σήμερα Σάββατο (3/4/21) νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή καθώς η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μία ελάφρυνση των μέτρων με δεδομένα την αύξηση της θερμοκρασίας και την ψυχική κούραση των πολιτών. Ωστόσο, καθώς είχαν μπει σε τροχιά ανοίγματος τα καταστήματα και το λιανεμπόριο, αργά το βράδυ της Παρασκευής ανακλήθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Παρόλα αυτά οι διαδημοτικές μετακινήσεις στους παραπάνω δήμους θα επιτρέπονται κανονικά τα Σαββατοκύριακα σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα (3/4).

Ανακλήθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων

Οι λοιμωξιολόγοι έκαναν εισήγηση τόσο για το άνοιγμα των καταστημάτων όσο και για την απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Μόνο η μία εκ των δύο έγινε δεκτή και έτσι το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές θα παραμείνει κλειστό έως τις 12 Απριλίου. Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε αντίστοιχη ανακοίνωση η οποία υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές περιφέρειες και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Από το πρωί του Σαββάτου (3/4/21) επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις πλην των περιοχών Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Με τον κωδικό 6 στο 13033 μόνο τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο μόνο για άθληση και ακόμα και με το αυτοκίνητο, υπό την προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις:

  • Για επίσκεψη σε γιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.
  • Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.
  • Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Τέλος, για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033.
Για επίσκεψη σε κατάστημα στέλνοντας με SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032. Το μέτρο αυτό θα ισχύει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, όταν θα ανοίξει το λιανεμπόριο μόνο με ραντεβού είτε με click away είτε με click in shop

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News