Ξανά σε ισχύ ο περιορισμός των ατόμων στα σούπερ μάρκετ μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ο συγκεκριμένος κανόνας είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου, αλλά τώρα επανέρχεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ από αύριο, Σάββατο 13 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μετρά, όπως ίσχυε στη διάρκεια του καθολικού lockdown. 

Περιορισμός των ατόμων στα σούπερ μάρκετ

Πρόκειται ουσιαστικά για την επιστροφή του κανόνα του 1 ατόμου ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ.

Κορονοϊός: Πώς θα μπαίνουμε στις τράπεζες από τη Δευτέρα 08/11;

Το περιοριστικό μέτρο αφορά συνολικά τα καταστήματα τροφίμων. Στα υπόλοιπα καταστήματα θα συνεχιστεί να ισχύει ό,τι υφίσταται σήμερα.

Προς το παρόν, επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, έπειτα απ’ τις αντιδράσεις, εγκαταλείπεται προς το παρόν η ιδέα του να χρειάζεται οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ. «Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Open, ωστόσο εξήγησε τους λόγους που καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει ότι προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και δυσλειτουργίας των καταστημάτων, θα εξεταστεί εκ νέου.

Ξεκινά η εφαρμογή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους – Επιστρέφει το Click Away

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News