Σε λίγες εβδομάδες πάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά και μένει να δούμε εάν αυτή θα είναι η τελευταία αλλαγή ώρας. Τι αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η θερινή ώρα θα εφαρμοστεί την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή φέτος στις 28 Μαρτίου 2021.

Η αλλαγή ώρας αφορά το να πάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά στις 4 τα ξημερώματα.

Αυτό σημαίνει ότι την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου 2021, θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά ώστε να δείχνουν 04:00.

Πώς η αλλαγή ώρας επηρεάζει τον οργανισμό μας;

Θα είναι η τελευταία αλλαγή ώρας τον Μάρτιο του 2021;

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι εάν φέτος θα είναι η τελευταία αλλαγή ώρας.

Θυμίζουμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο είχε ψηφίσει τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απ’ τις 26 Μαρτίου 2019 αναφέρει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα θα αλλάξουν την ώρα τους για τελευταία φορά την Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Όμως, το Συμβούλιο της Ε.Ε. δεν έχει ακόμα οριστικοποιήσει τη θέση του. Επομένως, τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να δούμε εάν τελικά θα ισχύσει αυτό το μέτρο από φέτος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News