Με το σύνθημα «All you want is Greece», ο Χάρης Θεοχάρης έκανε κάλεσμα προς όλο τον κόσμο να επισκεφτεί φέτος την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2021, «το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα. Για να ξανα έλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωής, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα».

All you want is Greece: Πότε θα υποδεχτούμε τους πρώτους τουρίστες;

Στόχος είναι, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, να ανοίξουν οι τουριστικές πύλες μέχρι τις 14 Μαϊου.

Όμως, μέχρι τότε θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της Ε.Ε., αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ.

Όλα αυτά τα σχέδια θα έλθουν εις πέρας σεβόμενοι τις συνθήκες της πανδημίας

Ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμοι να υποδεχτεί τους τουρίστες με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το Καλοκαίρι του 2021.

Έτσι, οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι με τις εξής 3 προϋποθέσεις:

  • Να έχουν εμβολιαστεί
  • Να έχουν αντισώματα
  • Ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος.

Η λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες για ταξίδια το 2021

Σε σχέση με πέρυσι βασική διαφορά είναι η χρήση των Rapid Test, που σημαίνει ότι η απομόνωση, εφόσον χρειαστεί, δεν θα έχει την ταλαιπωρία της μετακίνησης από το κατάλυμα 24 ώρες μετά, όπως γινόταν πέρυσι. Η διάγνωση φέτος θα είναι άμεση και αν υπάρξει κρούσμα θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Όλα τα έξοδα είναι του ελληνικού κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των ξένων επισκεπτών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News