Μία από τις φθηνές αεροπορικές εταιρείες της Ουκρανίας, η SkyUp Airlines, επέλεξε να κάνει πιο άνετη τη δουλειά για το πλήρωμά της, αλλάζοντας την στολή των αεροσυνοδών της!

«Δώδεκα ώρες όρθια, πετώντας από το Κίεβο στη Ζανζιβάρη και πίσω. Αν φοράς ψηλά τακούνια, μετά βίας μπορείς να περπατήσεις”, λέει η αεροσυνοδός Daria Solomennaya, 27 ετών, η οποία εργάζεται για την SkyUp Airlines, μία από τις νεότερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, αλλά από τις μεγαλύτερες στην Ουκρανία.

Γιατί οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες γυναίκες Leaders

Η αλλαγή στολής αεροσυνοδών και το ηχηρό μήνυμα:

Οι αερογραμμές αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τις γόβες με αθλητικά παπούτσια, ενώ παρελθόν αποτελούν και οι στενές φούστες που αντικαταστάθηκαν με παντελόνια. Η SkyUp δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αλλάζει το dress code. Το 2019, η Virgin Atlantic είχε ανακοινώσει πως οι υπάλληλοι δεν θα ήταν πλέον υποχρεωμένες να φορούν makeup εν ώρα εργασίας, η Japan Airlines διέκοψε τα υποχρεωτικά ψηλοτάκουνα, δίνοντας στους υπαλλήλους τους την επιλογή παντελονιού αντί για φούστας pencil ενώ και οι νορβηγικές αερογραμμές επέτρεψαν τα flat παπούτσια. Για τους Ουκρανούς είναι ένα σημάδι ότι ορισμένες από τις παλιές παραδόσεις εξαφανίζονται.

Για δεκαετίες οι αεροπορικές εταιρείες εκμεταλλεύονταν την εμφάνιση των γυναικών προς όφελος της επιχείρησής τους, συχνά με το κόστος της βασικής τους άνεσης και υγείας. «Η τυπική εικόνα μιας αεροσυνοδού είναι πιθανότατα περισσότερο σεξουαλική και σχετίζεται με τη θηλυκότητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη», λέει η ειδικός σε θέματα φύλου, Olena Strelnyk.

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε τις γυναίκες;

Για τη Daria Solomennaya, τα προβλήματα με τις γόβες και τις pencil φούστες είναι εμφανή. Τα ψηλοτάκουνα είναι δυσλειτουργικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπότε θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της ξυπόλυτη υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας.

Επιπλέον, πέρα από τους λόγους ασφαλείας, μια αεροσυνοδός όταν πρόκειται να ξεκινήσει η πτήση, υπάρχει εκείνη η στιγμή στην αρχή ενός ταξιδιού, όπου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω της καθώς δείχνει τι πρέπει να κάνει ο επιβάτης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Σκύβεις προσεκτικά με τη στενή φούστα σου για να πάρεις το ένα αντικείμενο μετά το άλλο. Ξαφνικά όλοι σε κοιτούν έντονα και περίεργα. Είναι σαν να είσαι σε μια σκηνή και η μπλούζα σου έχει ανέβει κι έχουν αποκαλυφθεί όλα»

Γιατί δεν πρόκειται να πει ποτέ ξανά “κυρίες και κύριοι” η Japan Airlines

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News