Το πρωί της Τετάρτης, 11/5, έφτασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς. Ο 33χρονος έχει ξεκινήσει να εξιστορεί την δική του ιστορία σχετικά με όλα όσα συνέβησαν στα Γλυκά Νερά, ακριβώς έναν χρόνο πριν αφαιρέσει την ζωή της συζύγου του.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, ο Μπάμπης ξεκίνησε την απολογία του και εμφανίστηκε με δάκρυα, λέγοντας:

«Για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου, αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη για συγγνώμη προς κανένα, ούτε προς την Κάρολαϊν που δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της, ούτε προς την κόρη μας που δε θα χαρεί τη μητέρα της, ούτε προς την πεθερά μου που την έχασε εξαιτίας μου, στη Ρόξυ πόσες φορές να πω συγγνώμη για ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου.

Το τι συνέβη ακριβώς θα σας το πω με κάθε λεπτομέρεια και ειλικρίνεια. Δε θα είναι δικαιολογία, δεν προσπαθώ να εκλογικεύσω τίποτα από εκείνη τη μέρα. Δε με ενδιαφέρει η καριέρα μου ή που με καταριέται ένας μεγάλος αριθμός κόσμου που δεν με έχει γνωρίσει, μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ».

«Προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση της Καρολάιν»: Οι τελευταίες καταθέσεις των μαρτύρων

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Απολογία: Όσα είπε ο κατηγορούμενος στην αίθουσα δικαστηρίου

Στη συνέχεια, και πάλι εμφανιζόμενος με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για την σχέση του, τον γάμο του και την Καρολάιν. Ξεκίνησε να περιγράφει την σχέση του ως ιδανική, ενώ μιλούσε στον ενεστώτα, σαν να μη τη δολοφόνησε ποτέ.

«Η Καρολάιν είναι ένας άνθρωπος που δεν έχω γνωρίσει όμοιο του. Σε κάνει να την αγαπήσει και να τη σεβαστείς… Ήταν ένας άνθρωπος που δεν χόρταινες να είσαι μαζί της, που σε γέμιζε ζωή και αγάπη, είχε χαρακτήρα προσωπικότητα και ευφυΐα που δεν με έκανε να παραβλέψω την ηλικία, αλλά να δω ότι δεν υπήρχε ζήτημα ηλικίας. Έπρεπε να αξιολογήσω την ηλικία γιατί εκτός από νούμερο ήταν ζήτημα και στη συνέχεια της ζωής της, είχε μέλλον μπροστά της στα πάντα» ανέφερε για το θύμα.

Πρόεδρος: Ήταν η γυναίκα της ζωής σας με λίγα λόγια;

Κατηγορούμενος: Αυτό το έχουν πει πολλοί, πολλές φορές. Εγώ δεν το έχω πει ποτέ. Η αγάπη που πήρα και ένιωσα ήξερα τι είναι.

Πρόεδρος: Υπήρξε κάτι που ήταν προβληματικό από την αρχή της σχέσης της;

Κατηγορούμενος: Όλοι έχουμε τα συν και τα πλην μας. Τα πλην ήταν αμελητέα και ένα κομμάτι τους ήταν το κομμάτι της εφηβείας. Ήταν συγκροτημένη και οργανωτική, ήταν ένα έξυπνο παιδί αλλά είχε την εφηβική αφέλεια, αλλά δεν μπορώ να τη βάλω στα αρνητικά γιατί ήξερα ότι θα ωριμάσει. Δεν έμπαινε καν στη ζυγαριά. Εν γνώση μου, ήθελα να το διαχειριστώ. Άξιζε για μένα να προσπαθήσω να δώσω τα πάντα για να το διαχειριστώ για εμάς.

«Αγάπη μου είσαι καλά;» ρωτούσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την Καρολάιν – Η κατάθεση του αστυνομικού

Κατηγορούμενος: Εκατό φορές να γύριζα το χρόνο πίσω, εκατό φορές την ίδια επιλογή θα έκανα, θα διάλεγα την Καρολάιν.

Πρόεδρος: Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να το κάνετε κύριε Αναγνωστόπουλε.

Κατηγορούμενος: Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα…

«Ανάμεσα στους ανθρώπους που θρηνούν για το θύμα είναι και ο άνθρωπος που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση» είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Αναφορικά με το γάμο τους είπε: «Το όνειρο της ήταν να παντρευτεί σε παραλία. Ο γάμος μας, καταλήξαμε ότι δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε να κάνουμε ένα ρομαντικό ταξίδι στην επέτειο μας που μέσα σε αυτό να είναι και ο γάμος μας. Είναι δύσκολο να σας περάσω πώς ήμασταν, δεν εθελοτυφλώ, να σας περάσω πώς ένας 29χρονος έχει πάρει απόφαση να παντρευτεί μια 19χρονη. Δεν το μετάνιωσα, δεν το μετανιώσαμε. Το ξέραμε ότι ήταν νωρίς αλλά όσο περισσότερο το συζητούσαμε, τόσο το αγαπήσαμε σαν ιδέα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News