Το πέρασμα της κακοκαιρίας απ’ την Ιταλίας μετράει ήδη νεκρούς, αλλά και καταστροφές. Οι εικόνες απ’ την «βυθισμένη» Βενετία κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Πλημμύρισε η Βενετία μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας, η οποία σάρωσε την Ιταλία. Τα κανάλια της Βενετίας έχουν υπερχειλίσει, ενώ η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε ορισμένα σημεία ακόμα και στο ένα μέτρο.

Τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν, καθώς είχαν αρχίσει να εγκλωβίζονται. Οι πλατείες και τα καταστήματα έχουν ενωθεί με τα κανάλια, με τους μαγαζάτορες να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Το νερό νερό πλημμύρισε τα στενά δρομάκια της πόλης ενώ ο δήμος ανακοίνωσε το κλείσιμο της θαλάσσιας μεταφοράς με ταξί και γόνδολες, λόγω της έκτακτης ανάγκης που υπάρχει.

Σημειώνεται πως η Βενετία πλημμυρίζει συχνά όταν οι ισχυροί άνεμοι φέρνουν το νερό της λιμνοθάλασσας στην πόλη. Ωστόσο, το φαινόμενο της Δευτέρας ήταν ιδιαίτερα σπάνιο, με το νερό να φτάνει στα μεγαλύτερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας παραμένει σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης καθώς από την Πέμπτη αναμένεται και νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Δείτε τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου:

@eszter_dr/ Instagram

Διαβάστε ακόμα:

Βενετία: Δύο γιγαντιαία χέρια βγαίνουν από ένα κανάλι | Το ηχηρό μήνυμα που στέλνουν | Photos