Η Amazon εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στο Σιάτλ τη Δευτέρα, αποκαλύπτοντας ένα campus που μοιάζει περισσότερο με τροπικό δάσος παρά με γραφεία όπου εργάζονται υπάλληλοι!

Εμείς θα λέγαμε πως τα γραφεία της Amazon θυμίζουν τροπικό δάσος και μόλις δεις τις φωτογραφίες είμαστε σίγουροι πως θα συμφωνήσεις μαζί μας!

Η αποκάλυψη του νέου Sphere Complex έρχεται αφού η Amazon πέρασε επτά χρόνια για τον σχεδιασμό και τη κατασκευή ενός εντυπωσιακού χώρου, ο οποίος πιστεύει ότι θα βοηθήσει τη δημιουργικότητα των εργαζομένων.

Αντί για συνηθισμένους κλειστούς διαδρόμους και παραδοσιακούς συνεδριακούς χώρους, το κτίριο διαθέτει πεζοδρόμια που οδηγούν σε κρυμμένες γωνιές και ανοιχτούς χώρους γεμάτους τραπέζια και καρέκλες.

Φυσικά, σαν ένας χώρος τεχνολογίας, το Wi-fi πιάνει παντού, ακόμα και στη «φωλιά», έναν χώρο για meetings, ο οποίος βρίσκεται σε μια ξύλινη κατασκευή που μοιάζει με φωλιά πουλιών.

Εξίσου εντυπωσιακή με τη δομή είναι και η ποικιλία με τα φυτά που διαθέτουν τα νέα γραφεία της Amazon. Οι τρεις γυάλινοι θόλοι φιλοξενούν περίπου 40.000 φυτά απ’ όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένου ενός ψηλού δέντρου ύψους 16,5 μέτρων.

Η Amazon επένδυσε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε κτίρια και υποδομές στο Σιάτλ από το 2010 έως το καλοκαίρι του 2017.

Εμείς χαζεύουμε τις φωτογραφίες κι απλά ζηλεύουμε που δεν δουλεύουμε για την Amazon!

Photos: Getty Images