Η Apple γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με την ανάρτηση ενός βίντεο, όπου εμφανίζονται γνωστοί καλλιτέχνες να παρουσιάζουν κάποιες θλιβερές στατιστικές που δείχνουν πόσες ακόμα προσπάθειες πρέπει να γίνουν όσον αφορά την ισότητα των φύλων.

Μέσα στο βίντεο της Apple για την Ημέρα της Γυναίκας οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο βίντεο είναι οι Annie Lennox, οι Mary J. Blige, Dua Lipa, Ed Sheeran, Paloma Faith, Farhan, Gwendoline Christie, Yola, Hozier, Skin (Skunk Anansie) , Nadine Shah, Eve Ensler, Ade Adepitan, Richard E. Grant, Simon Neil (Biffy Clyro), Nina Nesbit, Frank Turner, Eddie Izzard, Richa Chadha και Emeli Sande.

Τα γνωστά πρόσωπα, ως μια μορφή διαμαρτυρίας κρατούν πινακίδες με τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία:

  • 1 στις 3 γυναίκες και κορίτσια έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία
  • Πάνω από 2.7 δισεκατομμύρια γυναίκες περιορίζονται νομικά από το να έχουν την ίδια επιλογή θέσεων εργασίας με τους άνδρες.
  • Οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόνο το 22,8% των κοινοβουλευτικών εδρών σε όλο τον κόσμο.
  • Το 99% όλων των θανάτων γυναικών στη γέννα συμβαίνει στις αναπτυσσόμενες χώρες
  • Από τους 751 εκατομμύρια ενήλικες που δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν, 2 στους 3 είναι γυναίκες
  • 603 εκατομμύρια γυναίκες ζουν σε χώρες, στις οποίες η ενδοοικογενειακή βία δεν θεωρείται έγκλημα.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

Ενώ γιορτάζουμε και αναγνωρίζουμε την πρόοδο στα δικαιώματα των γυναικών τα τελευταία 100 χρόνια, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα απολαμβάνουν όλες. Αυτή η ταινία μικρού μήκους στοχεύει να επισημάνει τις αδικίες που εξακολουθούν να βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο – από μισογυνισμό, βιασμό και βία έως ανισότητες στις αμοιβές

Κάθε γυναίκα και κορίτσι, ανεξάρτητα από το πού ζει, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός της, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική πίστη – πρέπει να έχει πρόσβαση στα ίδια θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακόμα, η Apple δημιούργησε μια playlist για την σημερινή μέρα με το hashtag “#GlobalFeminism”, στο Apple music. Παράλληλα, η Apple Music θα διαθέτει playlists αποκλειστικά φτιαγμένη από γυναικείες φωνές. όπως από τις Cardi B, Halsey, Tierra Whack, Summer Walker, Lauren Daigle και Bebe Rexha.

Τέλος, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Brooke Reese, ο οποίος ανοίγει το Chart on Beats 1 ,θα μετρήσει τους 20 κορυφαίους καλλιτέχνες της Apple Music. Η λίστα περιλαμβάνει Ariana Grande, Taylor Swift, Rihanna, Beyoncé, Nicki Minaj, Cardi B, Adele, Sia, Lady Gaga, Halsey και Lana Del Rey.

Διάβασε και αυτό:

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που κάνουν τον κόσμο μας πιο όμορφο!