Καθώς η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης στην Ταϊλάνδη και η αγωνία όλων έχει στραφεί στα τέσσερα παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους, το video του Elon Musk απ’ το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη μας δίνει μια πρώτη εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν.

Ο Elon Musk απ’ την πρώτη στιγμή θέλησε να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης των παιδιών και το έκανε. Τώρα το video του Elon Musk απ’ το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη μας δίνει την εικόνα από το σπήλαιο ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει βρεθεί ο ίδιος εκεί ή η ομάδα του.

Ο Elon Musk δημοσίευσε φωτογραφίες και video απ’ το εσωτερικό της σπηλιάς.  «Μόλις επέστρεψα από το σπήλαιο 3», γράφει στη λεζάντα, πιθανότατα αναφερόμενος σε ένα κρίσιμο τμήμα του σπηλαίου περίπου 0,5 χιλιόμετρα από την είσοδο.

«Το Mini-sub είναι έτοιμο αν χρειαστεί. Είναι κατασκευασμένο από τμήμα πυραύλων και ονομάζεται Wild Boar από την ποδοσφαιρική ομάδα των παιδιών», σημειώνει ο Elon Musk.

Λίγο αργότερα ανέβασε και ένα video στο Instagram και πάλι από το σπήλαιο 3.

https://www.instagram.com/p/BlBr_mAA9n3/?taken-by=elonmusk

Να σημειωθεί πως ο Elon Musk έστειλε στην Ταϊλάνδη ένα υποβρύχιο που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, με σκοπό να βοήθησε στη διάσωση των παιδιών.

Η διάμετρός του είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορεί να περνά ακόμη και από τα πιο στενά σημεία των σπηλαίων, όμως αρκετά μεγάλη για να μπορεί να μπει μέσα ένα παιδί με τα χέρια διπλωμένα στον κορμό του. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν το υποβρύχιο θα χρησιμοποιηθεί ή όχι από τους διασώστες αλλά ο Elon Musk κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης των παιδιών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:00 (ώρα Ελλάδος) και οι 19 δύτες ελπίζουν ότι θα είναι η τελευταία και θα καταφέρουν να βγάλουν τους τέσσερις ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους σε μία επιχείρηση. Οι Ταϊλανδέζικες Αρχές ανέφεραν πως, παρά τη βροχή, οι συνθήκες μέσα στο σπήλαιο δεν έχουν αλλάξει.

Η τρίτη και ελπίζουμε η τελευταία λίγο μετά τις 8:00 (ώρα Ελλάδος) και οι 19 δύτες ελπίζουν ότι θα είναι η τελευταία και θα καταφέρουν να βγάλουν τους τέσσερις ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους σε μία επιχείρηση. Οι Ταϊλανδέζικες Αρχές ανέφεραν πως, παρά τη βροχή, οι συνθήκες μέσα στο σπήλαιο δεν έχουν αλλάξει.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ένα παιδί και ο προπονητής βρίσκονται ακόμη στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη