Έχεις διαβάσει πολλές έρευνες και μελέτες για το τι προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία και την εμφάνισή σου αλλά και πάλι είσαι με ένα τσιγάρο στο χέρι. Μέχρι πότε; Αυτό το video θα σε κάνει να κόψεις το κάπνισμα….χθες!

Κι αν δεν σου φτάνουν τα σημάδια που αντιλαμβάνεσαι καθημερινά στην υγεία σου και στο σώμα σου, τότε ίσως αν δεις με τα ματάκια σου τους πνεύμονές σου, δεν θα θέλεις να αγγίξεις και να ανάψεις ξανά τσιγάρο. Ποτέ ξανά. Αυτό το video θα σε κάνει να κόψεις το κάπνισμα “μαχαίρι” και να αναρωτιέσαι γιατί δεν το είχες κάνει τόσο καιρό.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Μια νοσοκόμα απ’ τη Βόρεια Καρολίνα, η Αμάντα Έλερ δημοσίευσε δύο videos στα οποία κάνει τη σύγκριση μεταξύ των πνευμόνων ενός καπνιστή κι ενός μη καπνιστή.

Και η διαφορά δεν είναι απλώς εμφανής, είναι ανατριχιαστική. Στο video βλέπουμε έναν υγιή κι έναν μη υγιή πνεύμονα και πως αυτοί “λειτουργούν”. Ο υγιής πνεύμονας είναι κόκκινος κι ο άλλος είναι μαύρος.

Συγκεκριμένα ο πνεύμονας των ανθρώπων που καπνίζουν ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα για 20 χρόνια φουσκώνει σαν…αφρός και το χρώμα του δεν θυμίζει σε τίποτα το υγιές κόκκινο χρώμα του άλλου πνεύμονα.

«Επειδή στους πνεύμονες με καρκίνο, η ελαστικότητα έχει χαθεί, όταν τεντώνονται , επιστρέφουν στην αρχική τους μορφή σχεδόν αμέσως» εξηγεί ένας ειδήμονας στο video.

Είναι στο χέρι σου να το κόψεις. Όλα είναι μια συνήθεια και η συγκεκριμένη σε καταστρέφει. Άλλωστε μην ξεχνάς πως ποτέ δεν είναι αργά. Σύμφωνα με έρευνες, η διακοπή του καπνίσματος πριν από τα 40, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από ασθένειες που σχετίζονται με αυτό κατά περίπου 90%.

Διαβάστε επίσης:

Η τεράστια ανακάλυψη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που σόκαρε τους επιστήμονες

Photo: unsplash.com/ Max Langelott