Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις εάν κάποιος πνίγεται; Κάποια πράγματα στη ζωή δεν είναι απλά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αλλά σωτήριες συμβουλές που επιβάλλεται να ξέρεις! Παρακάτω ένα πολύ χρήσιμο video με πρώτες βοήθειες για πνιγμό από φαγητό.

Ο πνιγμός από φαγητό είναι κάτι πολύ σύνηθες και μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή κάποιος τρώει με τους φίλους του. Αρκεί μόνο να στραβοκαταπιεί και η ζημιά έγινε.

Ξέρεις πώς μπορείς να τον βοηθήσεις; Ο Dr. Raaj Ruparel έφτιαξε ένα video με πρώτες βοήθειες για πνιγμό από φαγητό που πρέπει να το δεις αναλυτικά λεπτό- λεπτό και να το στείλεις σ’ όσους περισσότερους μπορείς. Το video σώζει ζωές κι όσοι περισσότερο το δουν, τόσες περισσότερες ζωές θα σωθούν.

Δες εδώ τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και μπορεί να σώσει κόσμο.

Για να βοηθήσεις κάποιον που πνίγεται το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Ο άνθρωπος που πνίγεται είναι ήδη σε πολύ αγχωτική κατάσταση, οπότε δεν πρέπει να τον αγχώσεις περισσότερο.

Στη συνέχεια, για να τον βοηθήσεις να απομακρυνθεί η τροφή που έχει φράξει την αναπνευστική του οδό και τον εμποδίζει ν’ αναπνεύσει, μπορείς να εφαρμόσεις τον χειρισμό Χάιμλιχ.

Για να εφαρμόσεις σωστά τη μέθοδο, θα πρέπει να δεις το video ώστε να παρατηρήσεις πώς ακριβώς το κάνουν οι ειδικοί και ποια είναι τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσεις. Παράλληλα, ο Dr. Raaj Ruparel εξηγεί πώς θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι κάποιος όντως πνίγεται για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε.

Μην το αμελήσεις. Μπορεί κάποια στιγμή να σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Το video έχει υπότιτλους για να το κατανοήσεις καλύτερα. Πάτα play και δες ένα απ’ τα πιο σημαντικά videos της ζωής σου.

Πρώτες βοήθειες για πνιγμό από φαγητό:

Δες και αυτό:

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού σας