Μετά τον θάνατο του George Floyd από αστυνομικό στην Αμερική, πολλά έχουν ακουστεί και ειπωθεί, όμως αυτό το βίντεο της Nike για τον ρατσισμό δεν περιμέναμε να το δούμε. 

Ο Αφροαμερικανός George Floyd πλήρωσε για το χρώμα του δέρματός του, χάνοντας τη ζωή του επειδή ήταν μαύρος κι όχι λευκός όπως ο αστυνομικός που του στέρησε τη ζωή. Μετά απ’ το συμβάν αυτό άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους ζητώντας απονομή δικαιοσύνης, ενώ δημιουργήθηκαν πολλά βιντεάκια και σκίτσα.

Το πιο τολμηρό απ’ όλα αυτά; Εκείνο της Nike.

Μετά από μια εβδομάδα διαμαρτυριών και αναταραχών στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του George Floyd, η Nike κυκλοφόρησε μια πανίσχυρη νέα διαφήμιση που αντιμετωπίζει το ρατσισμό άμεσα, προτρέποντας τους Αμερικανούς να «μην το κάνουν».

Η ανάρτηση αναφέρει:

Για μια φορά, μην το κάνεις. Μην προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική. Μην γυρίσεις την πλάτη σου στον ρατσισμό. Μην δέχεσαι αθώες ζωές να χάνουν τις ζωές τους από εμάς. Μην βρίσκεις άλλες δικαιολογίες. Μη νομίζεις ότι αυτό δεν σ’ επηρεάζει. Μην κάθεσαι και μην μένεις σιωπηλός. Μην νομίζεις ότι δεν μπορείς να είσαι μέρος της αλλαγής. Ας είμαστε όλοι μέρος της αλλαγής 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Nike επέλεξε να πάρει θέση στο θέμα της φυλετικής ανισότητας και της αστυνομικής βίας στην Αμερική.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Nike ανανέωσε τη συμφωνία έγκρισής της με τον Colin Kaepernick, ο οποίος έκανε πρωτοσέλιδα για την ειρηνική διαμαρτυρία του για την αστυνομική βία, γονατίζοντας κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου στα παιχνίδια NFL. Η απόφαση προκάλεσε μια μικτή αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι μετοχές της Nike έπεσαν για λίγο την ημέρα της ανακοίνωσης, αλλά ανέκαμψαν και αυξήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Δες κι εσύ το υπέροχο βίντεο της Nike για τον ρατσισμό και τον θάνατο του George Floyd: 

Δες ακόμα:

Ρατσισμός: Η χωρίς τέλος πανδημία που κόστισε τη ζωή στον George Floyd (Photos)