Γυρίζεις σπίτι πτώμα απ’ τη δουλειά, αρπάζεις το κινητό στο χέρι, κάθεσαι στον καναπέ και αρχίζεις να χαζεύεις στο Instagram και το Pinterest ή βλέπεις αστεία videάκια για να περάσει η ώρα. Εκείνη την ώρα, έρχεται το παιδί σου δίπλα σου, σου χαϊδεύει το χέρι κι αποζητά λίγη απ’ την προσοχή σου… Τι κάνεις; Το animation Distracted είναι τόσο σκληρό όσο και αληθινό και πραγματικά πρέπει να το δουν όλοι οι γονείς.

Οι γονείς που είναι κολλημένοι στις οθόνες των κινητών τους δυστυχώς δεν είναι κάτι σπάνιο. Τους βλέπεις παντού γύρω σου, μπορεί να είσαι ένας απ’ αυτούς. Γονείς που βγαίνουν να φάνε οικογενειακά με τα παιδιά τους και τους βλέπεις να κοιτάνε αποσβολωμένοι την οθόνη του smartphone τους, ενώ έχουν δώσει το tablet στο παιδί για να “απασχοληθεί”.

Αν συμβαίνει αυτό σήμερα, στο μέλλον τι θα γίνει; Πόσο τρομακτική μπορεί να γίνει η τεχνολογία όταν δεν μπορούμε να τη διαχειριστούμε;

Οι σχέσεις καταστρέφονται, τα παιδιά νιώθουν απόρριψη και τα ζευγάρια απομακρύνονται… Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι να επιλέγουμε το κινητό μας απ’ τους αγαπημένους μας και τελικά να είμαστε μόνοι μας;

Το animation Distracted είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει αυτό το τραγικό λάθος που κάνουμε όλοι μας. Και φυσικά, δεν το συνειδητοποιούμε, παρά μόνο όταν είναι πλέον αργά και οι συνέπειες αναπόφευκτες…

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες ώρες απ’ την καθημερινότητά σου αφιερώνεις στο παιδί σου, στον σύντροφό σου, στους φίλους σου; Σύγκρινέ τες τώρα με τις ώρες που αφιερώνεις στο Instagram κι αν το δεύτερο κερδίζει, μάλλον πρέπει να το πάρεις αλλιώς.

Ο πατέρας που πρωταγωνιστεί στο animation Distracted είναι ένας από εμάς. Είτε έχεις παιδί είτε όχι, σίγουρα έχεις απορρίψει κάποιον δικό σου που προσπάθησε να σου τραβήξει την προσοχή, επειδή απλά ήσουν κολλημένος στην οθόνη του κινητού σου.

Το video, σε σκηνοθεσία Emile Jacques, παρουσιάζει μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά, με πολύ εύστοχο τρόπο το μεγαλύτερο πρόβλημα των ημερών μας. Και πρέπει να προβληματιστούμε γι’ αυτό.

Δείτε το animation Distracted:

Δες εδώ ένα καταπληκτικό φωτογραφικό project που αποδεικνύει την εξάρτησή μας απ’ τα κινητά.