Ο λόγος για το project «Εn·cap·su·lat·ing» απ’ τους Lucy Zakharova και Ted Lu, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν την στάση που έχουμε απέναντι στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Οι αρχιτέκτονες Lucy Zakharova και Ted Lu έχουν ως στόχο να σχεδιάσουν και να εγκαταστήσουν στον Ειρηνικό Ωκεανό έναν αστερισμό, που αποτελείται από πέντε κάψουλες.

Αυτές οι κάψουλες θα κατασκευαστούν από απόβλητα του Ειρηνικού Ωκεανού και θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά βάθη με στόχο να καθαρίσουν και να αποκαθιστούν το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Ο μεγάλος στόχος του project βέβαια είναι να καταφέρει να συμβάλλει στο να αλλάξει γενικά η στάση των ανθρώπων απέναντι στην καταστροφή του υδάτινου περιβάλλοντος.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά φυσικά έχει επηρεάσει αρνητικά το θαλάσσιο οικοσύστημα, αφού το μολύνει και τελικά το καταστρέφει, μαζί και όλη τη ζωή που υπάρχει εκεί.

Το πλαστικό που καταλήγει στους ωκεανούς είναι τεράστιου όγκου και η υδρόβια ζωή κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ. Σημειώνεται, για παράδειγμα, πως οι θαλάσσιες χελώνες νομίζουν ότι τα πλαστικά είναι μέδουσες και τα τρώνε, με αποτέλεσμα τελικά να πεθαίνουν.

Παράλληλα, τα φύκια δεν αναπτύσσονται φυσιολογικά και επηρεάζεται η τροφική αλυσίδα, με τις επιπτώσεις εννοείται να φτάνουν και μέχρι τους ανθρώπους.

Έτσι, οι Lucy Zakharova και Ted Lu αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την κατάσταση. Οι κάψουλες θα μετακινούνται κυκλικά και με μεγάλη ένταση λόγω του συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Δες μερικές απ’ τις φωτογραφίες του φιλόδοξου project που έχει βάλει στόχο να προστατεύσει το θαλάσσιο οικοσύστημα:

θαλάσσιο οικοσύστημα

θαλάσσιο οικοσύστημα

θαλάσσιο οικοσύστημα

Διάβασε ακόμα:

Γιατί σκοτώνουμε τους συγκατοίκους μας στις θάλασσες;

Photos credits: Lucy Zakharova & Ted Lu