Ως φόρο τιμής στον σπουδαίο αστροφυσικό Stephen Hawking, που έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου, το πρακτορείο ειδήσεων RT 360 μας ταξιδεύει στη Γη.

Το RT 360 επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Stephen Hawking μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στη Γη, που μόνο οι αστροναύτες στο ISS έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν.

Υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στον Stephen Hawking από ένα βίντεο που απεικονίζει μοναδικά την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα του πλανήτη μας.

Σ’ αυτό το μαγευτικό στην κυριολεξία βίντεο βλέπουμε σε ένα πλάνο τη Γη από απόσταση να είναι εντελώς σκοτεινή λίγο πριν από την ανατολή. Πριν φωτιστεί ο πλανήτης μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποκαλυφθούν οι χερσαίες εκτάσεις, οι ωκεανοί και τα σύννεφα.

Καθώς ο ήλιος πέφτει και το βράδυ πλησιάζει, η Γη κρύβεται και πάλι στον κόσμο του σύμπαντος. Εμείς παρακολουθούμε όλο το διάστημα, ενώ η κάμερα μας δείχνει τους αστροναύτες που εργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Είμαστε από τη φύση μας εξερευνητές, παρακινούμενοι από την περιέργεια, αυτή είναι κι η μοναδική ικανότητα του ανθρώπου», ακούμε στο βίντεο τον Hawking να λέει, όσο οι ISS περιστρέφονται γύρω από τον κόσμο μας.

Διάβασε επίσης:

Ο κόσμος του Stephen Hawking μέσα από 10 αποφθέγματα

Photo: © Francois Lenoir / Reuters