Το gay ζευγάρι στη Βόρεια Ιρλανδία έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο ζευγάρι ατόμων του ίδιου φύλου που παντρεύτηκε στη χώρα, μετά την νομιμοποίηση των γάμων ομόφυλων ζευγαριών.

“Από εδώ η σύζυγός μου, μπορώ επιτέλους να λέω ότι είναι η σύζυγός μου”.

Το gay ζευγάρι στη Βόρεια Ιρλανδία που έγραψε ιστορία:

Δύο γυναίκες στη Βόρεια Ιρλανδία παντρεύτηκαν κι έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που έκανε γάμο, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας το Καλοκαίρι, η οποία τέθηκε σε ισχύ πριν από λίγο καιρό.

Ο λόγος για την Ρόμπιν Πιπλς, 26 ετών, και την Σάρνι Έντουαρντς, 27 ετών, oι οποίες παντρεύτηκαν στην πόλη Καρικφέργκους, κοντά στο Μπέλφαστ κι έγιναν το πρώτο gay ζευγάρι στη Βόρεια Ιρλανδία που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου.

gay ζευγάρι στη Βόρεια Ιρλανδία

«Είναι εντελώς σουρεαλιστικό, ζούμε κυριολεκτικά ένα όνειρο, είναι απίστευτο», σχολίασε η Σάρνι Έντουαρντς-Πιπλς.

Δεν περιμέναμε ότι θα ήμασταν το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευόταν στη Βόρεια Ιρλανδία. Είναι μια ευτυχής σύμπτωση!

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 6 χρόνια και αρχικά είχαν στο πλάνο τους να προχωρήσουν σε σύμφωνο συμβίωσης.

gay ζευγάρι στη Βόρεια Ιρλανδία

«Αγωνιστήκαμε για πολύ καιρό για να έχουμε την ευκαιρία να θεωρούμαστε ίσες. Και τώρα είμαστε εδώ, είναι εκπληκτικό!», είπε απ’ την πλευρά της η Ρόμπιν, ενώ ευχαρίστησε όλους εκείνους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και υπέγραψαν τα αιτήματα για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

gay ζευγάρι στη Βόρεια Ιρλανδία

Τονίζεται πως στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών επιτρέπονται από το 2014. Οι πρώτοι γάμοι έγιναν τον Μάρτιο του 2014 στην Αγγλία και την Ουαλία, ενώ από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αναγνωρίστηκε ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και στη Σκωτία.

Δες ακόμα:

Υπάρχουν ακόμη χώρες που τιμωρούν με θάνατο την ομοφυλοφιλία κι εσύ μιλάς για ελευθερία;