Κάτι εντυπωσιακό συνέβη στο νερό στα κανάλια της Βενετίας λόγω της καραντίνας για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι φωτογραφίες έγιναν viral!

Το νερό στα κανάλια της Βενετίας είναι και πάλι καθαρό, διάφανο και διαυγές, ενώ είναι ορατός ακόμα και ο πυθμένας των καναλιών και φαίνονται τα ψαράκια που κολυμπούν! Μάλιστα, σε video που ανέβασαν χρήστες στο Instagram φαίνεται ακόμα κι ένα δελφίνι που κάνει τις βόλτες του στη Σαρδηνία, όπου πλέον επικρατεί ηρεμία.

Η ατμόσφαιρα επίσης είναι πιο καθαρή από ρύπους.

“Το νερό τώρα φαίνεται καθαρότερο, επειδή υπάρχει λιγότερη κίνηση στα κανάλια, επιτρέποντας στο ιζήματα να παραμείνει στο κατώτατο σημείο”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Δήμου.

Είναι επειδή υπάρχει λιγότερη θαλάσσια κίνηση που γενικά φέρνει τα ιζήματα στην κορυφή της επιφάνειας του νερού

Αν και η ρύπανση των υδάτων δεν έχει μειωθεί, η ποιότητα του αέρα έχει βελτιωθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου.

Ο αέρας, ωστόσο, είναι λιγότερο μολυσμένος επειδή υπάρχουν λιγότερα καυσαέρια και βάρκες από το συνηθισμένο λόγω της περιορισμένης κίνησης των κατοίκων

Δες το νερό στα κανάλια της Βενετίας:

https://www.instagram.com/p/B9110-zBrEg/

Παράλληλα, στη Σαρδηνία τα δελφίνια εμφανίστηκαν στο άδειο λιμάνι κάτι που φυσικά δεν συνήθιζαν να κάνουν μέχρι πρότινος.

https://www.instagram.com/p/B9308-bHPBn/?utm_source=ig_embed

Δεν είναι, όμως, η Βενετία το μόνο σημείο στον πλανήτη που η καραντίνα έχει φέρει θετικές συνέπειες στο περιβάλλον. Τα μέτρα στην Κίνα έκαναν θετικό στο περιβάλλον και η ρύπανση μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό.

Όπως αναφέρουν και οι επιστήμονες απ’ την πλευρά τους, την ώρα που ο κορονοϊός απειλεί ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον φαίνεται να παίρνει μικρές ανάσες από την εκτεταμένη μόλυνση και επιβάρυνση που προκαλεί η καθημερινότητα των ανθρώπων.

Θυμήσου κι αυτό:

«Βυθίστηκε» ολόκληρη η Βενετία | Εικόνες απ’ το χάος λόγω της κακοκαιρίας

Photo: Pixabay