Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό; Γιατί η μνήμη σου πολλές φορές σε απατά; Πώς δημιουργούνται τα όνειρα κι από τι επηρεάζονται; Τι μπορείς να κάνεις για τις αγχώδεις διαταραχές;

Πώς θα μάθεις πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό

Με όλα αυτά τα θέματα ασχολείται το ντοκιμαντέρ “The Mind, Explained” του Vox και του Netflix. Στην αφήγηση ακούμε τη γαλήνια φωνή της Emma Stone, η οποία σε κάθε επεισόδιο -μαζί με ειδικούς για το κάθε θέμα- μας εξηγούν με πολύ απλά λόγια πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό.

Το “The Mind, Explained” είναι διαθέσιμο στο Netflix απ’ τις 12 Σεπτεμβρίου και μας ξεναγεί στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ, αφού σε κάθε επεισόδιο αναλύεται και κάτι διαφορετικό: Μνήμη, όνειρα, άγχος, ενσυνειδητότητα, ψυχεδέλεια.

H σειρά ντοκιμαντέρ για το πώς λειτουργεί το μυαλό φτάνει σε άγνωστες πτυχές του εγκεφάλου μας, καταπιάνεται με θέματα που τα βιώνουμε όλοι αλλά δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε και φέρνει στο φως όσα συμβαίνουν στο κεφάλι μας κάθε φορά που βιώνουμε διαφορετικά συναισθήματα και εμπειρίες!

Τα επεισόδια είναι σύντομα, απλά, με επίκληση στην αυθεντία αφού κανένας απ’ όσους μιλάνε δεν είναι τυχαίος, χρήσιμα γραφήματα και στοιχεία από έρευνες.

Δες το trailer:

To “The Mind, Explained” αποτελεί μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ “Explained”, που έκανε πρεμιέρα στο 2018. Το “Explained” καταπιάνεται σε κάθε επεισόδιο μ’ ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο εξηγεί μέσα σε 16-18 λεπτά, ενώ κάθε φορά υπάρχει ένας διαφορετικός αφηγητής.

Μερικά απ’ τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το “Explained” είναι η μονογαμία, η αστρολογία, ο γυναικείος οργασμός, η κάνναβη, τη διάκριση ανάμεσα στα δύο φύλα, τη μουσική κι άλλα θέματα που αφορούν όλους μας!

Δες το trailer του “Explained”:

Δες ακόμα:

Νομίζεις ότι ξέρεις το μυαλό σου; Μην είσαι τόσο σίγουρος!