Τα μνημεία της Αθήνας μέσα από ένα υπέροχο φωτογραφικό ταξίδι

LIKE US ON FACEBOOK

Παγκόσμια Ημέρα του Πολιτισμού σήμερα και τιμάμε όλες τις μορφές πολιτισμού στον κόσμο. Η συγκεκριμένη μέρα καθιερώθηκε το 2001, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως «Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη». Η Αθήνα είναι γεμάτη μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους με τεράστια ιστορία και μοναδική ομορφιά. Τα μνημεία της Αθήνας συγκεντρώνουν κάθε χρόνο έναν πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών, οι οποίοι έρχονται από κάθε άκρη της Γης για να τα θαυμάσουν, και εμείς ενώ τα έχουμε “στα πόδια μας”, πολλές φορές απλά τα αγνοούμε.

Ο πολιτιστικός πλούτος της χώρας μας είναι ανεκτίμητος. Ο πολιτισμός της Ελλάδας εξελίχθηκε εδώ και χιλιάδες χρόνια, ξεκινώντας από τη Μυκηναϊκή Ελλάδα, συνεχίζοντας κυρίως στην Ελλάδα της κλασικής εποχής, μέσω της επιρροής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της διαδόχου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η Ελλάδα ήταν η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και της Δημοκρατίας και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι.

Μέσα απ’ αυτό το ταξίδι απ’ τον φακό της Κωνσταντίνας Μητατάκη θέλουμε να “θυμηθούμε” και να θαυμάσουμε τα μνημεία της Αθήνας, τα οποία δεσπόζουν επιβλητικά εδώ και αιώνες στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας κάνοντάς τους όλους να αισθάνονται δέος αντικρίζοντάς τα.

Εμείς τα έχουμε κυριολεκτικά δίπλα μας κι αυτό είναι ένα μοναδικό δώρο που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Μπορεί να τα θεωρούμε “δεδομένα” καθώς είναι στην πόλη μας, αλλά πραγματικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξία τους!

Πάντα αξίζει μια βόλτα γύρω απ’ την Ακρόπολη, το Ηρώδειο και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της Αθήνας

Ακρόπολη

Ηρώδειο

Αρχαία Αγορά

Ρωμαϊκή Αγορά

Ναός του Ολυμπίου Διός

Παναθηναϊκό Στάδιο

Πύλη Αδριανού

Δες ακόμα:

Η μοναδική αρχιτεκτονική των μουσείων της Αθήνας (Photos)

Photos: Κωνσταντίνα Μητατάκη
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved