Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ρανγκιρόα της Γαλλικής Πολυνησίας, όταν ένας καρχαρίας δαγκώνει δύτη στο πρόσωπο, ενώ περικυκλώνεται από έξι καρχαρίες. Δείτε το σοκαριστικό video.

Μια απίστευτη στιγμή έζησε ο Peter Schneider και η ομάδα του όταν… εξερευνούσαν τον βυθό και ήρθαν αντιμέτωποι με έξι καρχαρίες. Ο ένας καρχαρίας δάγκωσε δύτη στο πρόσωπο και η “οικογένειά” του περικύκλωσε την ομάδα του.

Στο video βλέπουμε τον έναν δύτη να είναι καθισμένος, όταν τον προσεγγίζει ένας καρχαρίας, του επιτίθεται και τελικά τον δαγκώνει στο πρόσωπο.

Ο δύτης γλίτωσε καθώς φορούσε μάσκα, την οποία ανυψώνει για λίγο όπως βλέπουμε στο video και συνεχίζει να κολυμπά με σχετική ασφάλεια ενώ οι καρχαρίες συνεχίζουν να κολυμπούν δίπλα στην ομάδα.

Ο δύτης Peter από το Βερολίνο δήλωσε πως «δεν θα μπορούσα παρά να φωνάξω όταν είδα τι συμβαίνει…». Ένας άλλος δύτης δήλωσε πως μόλις οι καρχαρίες απομακρύνθηκαν πλησίασε για να δει αν είναι όλα καλά.

Ευτυχώς ο δύτης δεν είχε τραυματισμούς στο πρόσωπο, μόνο μια γρατζουνιά στο μέτωπό του. «Ο καρχαρίας δεν χρησιμοποίησε τα δόντια του, καθώς δεν ήθελε να κυνηγήσει και να σκοτώσει», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι δύτες.

Οι καρχαρίες αυτού του τύπου είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τον άνθρωπο, καθώς μπορούν να γλιστρήσουν γρήγορα και πολύ ήσυχα στους δύτες, ειδικά αν υπάρχει φαγητό τριγύρω.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν ήταν λάθος του δύτη, καθώς κύριος στόχος ήταν να προσελκύσει καρχαρίες και πολλές φορές στους δύτες αρέσει να πειράζουν και να προσεγγίζουν αυτοί τους καρχαρίες.

Ο δύτης ουσιαστικά ήταν αυτός που προκάλεσε αυτήν την αντίδραση του καρχαρία και έπρεπε να την περιμένει. Οι καρχαρίες αντιδρούν με τον τρόπο που τους προσεγγίζουν.

Την επομένη φορά ίσως το σκεφτεί καλύτερα πριν πλησιάσει έναν καρχαρία και τον “πειράξει”,  γιατί την επομένη φορά μπορεί να μην είναι τόσο τυχερός…

Η σοκαριστική στιγμή που ο καρχαρίας δαγκώνει δύτη στο πρόσωπο

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος σέρφερ από καρχαρία μπροστά στα μάτια των λουόμενων