Ναι, είναι το YouTube κανάλι που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι, αλλά μόλις μπεις μια φορά, μπορείς άνετα να κολλήσεις για ολόκληρες ώρες να βλέπεις videάκια!

O λόγος για το Pasta Grannies, το YouTube κανάλι με Ιταλίδες γιαγιάδες που μοιράζονται παραδοσικές συνταγές για ζυμαρικά!

Φυσικά, οι Ιταλίδες γιαγιάδες έχουν και το δικό τους site εκτός απ’ το κανάλι στο YouTube, το Paste Grannies, όπου γράφουν συνταγές για να φτιάξεις τα πιο τέλεια φρέσκα ζυμαρικά.

Πολλές απ’ τις συνταγές που μοιράζονται οι γιαγιάδες μέσα απ’ το κανάλι τους κινδυνεύουν να ξεχαστούν τελείως καθώς οι δεξιότητες για τα φρέσκα ζυμαρικά δεν κληρονομούνται πάντα απ’ τη νέα γενιά.

Όμως, η Vicky Benisson θέλησε να το σταματήσει αυτό και ν’ αποτρέψει να εξαφανιστούν οι καλύτερες παραδοσιακές ιταλικές συνταγές για ζυμαρικά.

Έτσι, έφτιαξε το YouTube κανάλι όπου μπορούμε όλοι εμείς να βρούμε τις σπάνιες και μοναδικές συνταγές που τείνουν να ξεχαστούν.

Italian Grannies Are Sharing Traditional Pasta Recipes

This YouTube channel is saving unique recipes from extinction by filming grannies. 🍝

Gepostet von Insider Presents am Montag, 6. August 2018

Η αρχή έγινε με το ποσάρεται μόλις ένα video τον μήνα στις Pasta Grannies, όμως, τώρα το κανάλι έχει εκατοντάδες videos ανεβασμένα αλλά και 138.479 subscribers!

Tip για τα ζυμαρικά σου!

Δεν πρέπει ποτέ να σουρώνεις τα ζυμαρικά! Επειδή τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα από αλεύρι, καθώς βράζει το νερό απελευθερώνεται άμυλο, δημιουργώντας αυτό το “λευκό” νερό που εμείς θεωρούμε βρώμικο και το χύνουμε στον νεροχύτη. Μεγάλο λάθος, γιατί αυτό το νερό μόνο βρώμικο δεν είναι. Αλλά είναι αυτό το “χρυσό”-υγρό!

 

Αυτό το νερό θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο πηχτή τη σάλτσα σου. Και η σάλτσα σου θα γίνει πιο πηχτή και θα έχει καλύτερη γεύση! Δύο σε ένα και αυτό ονομάζεται γαλακτωματοποίηση.

Δες εδώ τον λόγο που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ λάδι στο νερό που βράζεις τα μακαρόνια.

Διάβασε κι αυτό:

Μακαρονάδες του κόσμου ενωθείτε! Τελικά τα ζυμαρικά σε βοηθούν όντως να χάσεις κιλά