Ρόδα Είναι Και Γυρίζει… Καμιά φορά η δύναμη της εικόνας ξεπερνά ακόμη και τις πιο μακροσκελείς προτάσεις. Προχθές είδα μια εικόνα που με άγγιξε και μια δουλειά που σπάνια γίνεται. Αυτή την εικόνα αξίζει να την δείτε και εσείς. Αλλά πρώτα; Διάβασε και μάθε.

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Ρόδα είναι και γυρίζει», στην οποία διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα αλλά και το πάθος του για την εκπλήρωση των ονείρων του.

Δείτε το Ρόδα Είναι Και Γυρίζει εδώ:

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος, ο Αλέξανδρος Κούμπρια. Στην ταινία απεικονίζονται σκηνές επιμονής και υπομονής καθώς και η αποδοχή των φίλων του ξανά “στο παιχνίδι της ζωής” .

Στόχος της ταινίας μικρού μήκους είναι να τονιστεί πως τα άτομα με αναπηρία, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα άτομα χωρίς αναπηρία. Η ίση συμμετοχή τους στη ζωή προϋποθέτει ίση μεταχείριση αυτών ως πολίτες, παιδιά, άνθρωποι.

Η αυτονόητη διευκόλυνση που έχει χρέος ο καθένας να παρέχει, όπως να μην παρκάρει στις ράμπες αναπήρων, ή να μην εμποδίζει το πέρασμα τους από το πεζοδρόμιο, δεν πρέπει να ονομάζεται ευαισθητοποίηση, αλλά αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Το παραπάνω βίντεο, αποτυπώνει τις ανησυχίες, τους φόβους, την ελπίδα αλλά πάνω από όλα τις φιλοδοξίες και την αυτοπραγμάτωση ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να σταθούν εμπόδιο στον στόχο, γιατί η αναπηρία δεν είναι ασθένεια αλλά κατάσταση.

Ο δημιουργός της λέει πως «ρόδα είναι και γυρίζει» και προτρέπει κάθε άνθρωπο με κινητικά προβλήματα να συνεχίσει να προσπαθεί για την επίτευξη των στόχων του παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.

Στέλνει σε όλους το μήνυμα «Μην τους υποτιμάς , να τους σέβεσαι, στην ζωή είμαστε όλοι ίσοι!».

Προβληματιστείτε..

Κλήμη Αθηνά, απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, Ν.Ο.Π.Ε. 

Δες ακόμα:

«Ο αδερφός μου»: H συγκλονιστική ελληνική ταινία μικρού μήκους που πρέπει να δεις (Video)