«Με λένε Ηριάννα, πριν 5 λεπτά έχασα τη ζωή μου…» | Μαθητές έφτιαξαν συγκλονιστικό video για τα τροχαία δυστυχήματα

LIKE US ON FACEBOOK

Τα στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα είναι ανησυχητικά. Κάθε χρόνο, πάνω από 2.500 νέοι που οδηγούν ή είναι επιβάτες χάνουν τη ζωή τους. Ένας πολύ μεγάλος φόβος κάθε γονιού, είναι η στιγμή που θα δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο παιδί του.

Τα νούμερα είναι ανησυχητικά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα τροχαία δυστυχήματα σκοτώνουν περισσότερους εφήβους κάθε χρόνο στη Γη από κάθε άλλη αιτία. Τι κάνουμε γι’ αυτό; Μαθητές απ’ τη Λακωνία έφτιαξαν συγκλονιστικό video για τα τροχαία δυστυχήματα.

Με τίτλο «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», το video 90 δευτερολέπτων των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας, είναι απ’ τα πιο συγκλονιστικά που έχουμε δει.

Ναι, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, δεν είναι όπως σ’ ένα video ή σε μια ταινία, που θα γυρίσεις μερικά λεπτά πίσω και ο πρωταγωνιστής θα ζει ξανά. Στην αληθινή ζωή δεν υπάρχει pause ή back γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κάθε στιγμή που οδηγούμε. Όχι τις περισσοτερες φορές, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.

«Με λένε Ηριάννα, πριν 5 λεπτά έχασα τη ζωή μου. Με χτύπησε ένα αυτοκίνητο καθώς περπατούσα έξω από το σχολείο μου. Ευτυχώς αυτό που βλέπετε είναι ένα video και πατώντας ένα κουμπί ο χρόνος θα γυρίζει πίσω, στην πραγματικότητα ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», είναι τα λόγια της μικρής μαθήτριας, η οποία πρωταγωνιστεί στο video που έφτιαξαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας.

Στόχος τους; Να αφυπνίσουν μικρούς και μεγάλους.

Ο δάσκαλος των παιδιών, Νικόλαος Γαλάνης, βοήθησε στο γύρισμα του video, ενώ ο ίδιος κρύβεται πίσω και από άλλα video των μικρών μαθητών για τον σχολικό εκφοβισμό (Πρώτο Τρένο), το προσφυγικό (SOSίβιο), το Κυπριακό (Όλα αυτά που μας ενώνουν).

Εμείς θα πούμε ένα τεράστιο μπράβο στον δάσκαλο και τους μαθητές κι ευχόμαστε το video τους, όχι απλώς να ευαισθητοποιήσει για την ασφαλή οδήγηση, αλλά να συμβάλλει στο να μειωθούν οι δραματικοί αριθμοί.

Διάβασε ακόμα:

Μην στέλνεις ποτέ μηνύματα όταν οδηγείς | Ένα video θα σε πείσει

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved