Πυθαγόρειο: Το παγκόσμια πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό αριστούργημα από ψηλά

LIKE US ON FACEBOOK

Σε μια απομονωμένη τοποθεσια στα Μέγαρα, το “Πυθαγόρειο” όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε, ξεχωρίζει λόγω της πρωτότυπης αρχιτεκτονικής του, που βασίζεται στις αρχές του Πυθαγόρειου θεωρήματος.

Πρόκειται για ένα απ’ τα πιο αναγνωρίσιμα αρχιτεκτονικά σχέδια της Αττικής, το οποίο έχει βραβευθεί παγκοσμίως.

«Περιτριγυρισμένη από 300 ελιές και ανάμεσα στη θέα του κάμπου των Μεγάρων και τα Γεράνια όρη, η κατοικία έπρεπε να διαλέξει: Παρ’ όλο που ο ορεινός όγκος στέκεται στο βορρά, η κατοικία στρέφεται προς αυτόν, αποφεύγοντας τον μακρινό κάμπο», τονίζουν οι επικεφαλής του ελληνικού γραφείου Tense Architecture Network που βρίσκονται πίσω απ’ την εντυπωσιακή κατοικία.

Ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες των Γερανείων Όρων, είναι ο Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος.

Η κατασκευή βασίζεται στις βασικές γεωμετρικές αρχές του Πυθαγόρειου θεωρήματος. Είναι τοποθετημένο στη μέση ενός καταπράσινου ελαιώνα, δημιουργώντας μια αρμονική αντίθεση ανάμεσα στη φύση και τα σύγχρονα υλικά.

Η κατοικία ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής το 2015, και απέσπασε το 3ο βραβείο του περιοδικού Häuser το 2016 στον διαγωνισμό για την καλύτερη κατοικία στην Ευρώπη.

To συγκεκριμένο κτίριο δημιουργεί μια εντελώς καινούργια οπτική για τα σύνορα ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, αφού ακόμα κι όταν βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι, έχεις την αίσθηση ότι γίνεσαι ένα με τη φύση!

H ομάδα των Up Drones πήρε το drone της κι έκανε μια εντυπωσιακή πτήση πάνω απ’ το κτίριο, δείχνοντάς μας το από ψηλά, αλλά κάνοντας και μερικά πιο κοντινά πλάνα, τα οποία αποτυπώνουν τη μοναδική αρχιτεκτονική ομορφιά του κτιρίου.

Δες το video με το εντυπωσιακό σπίτι “Πυθαγόρειο”:

Δες ακόμα ένα video απ’ τους Up Drones:

Όλη η ομορφιά της Ηπείρου σε ένα video από ψηλά!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved