Μυστράς: Εκεί βρίσκεται το απόλυτο Game of Thrones σκηνικό στην Ελλάδα. Δες το video απ’ τους Up Stories και ετοιμάσου για εκδρομή έστω και μέσα από το… video!

Ας μάθουμε, όμως, λίγα πράγματα γι’ αυτό το μαγικό μέρος…

Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία οχυρωμένη ελληνική πόλη και πρώην δήμος (Δήμος Μυστρά) στη Λακωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ευρισκόμενος στον Ταΰγετο, κοντά στην αρχαία Σπάρτη, ο Μυστράς υπήρξε πρωτεύουσα του βυζαντινού Δεσποτάτου του Μυστρά τον 14ο και 15ο αιώνα, βιώνοντας μία περίοδο ευημερίας και πολιτιστικής άνθησης.

Η περιοχή παρέμεινε κατοικημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, όταν εσφαλμένα θεωρήθηκε από τους δυτικούς ταξιδιώτες ότι ήταν η αρχαία Σπάρτη. Τη δεκαετία του 1830, εγκαταλείφθηκε και χτίστηκε η νέα πόλη της Σπάρτης, περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά.

Οι εκβολές του Σπερχειού ποταμού από ψηλά | Εντυπωσιακά πλάνα (Video)

Όπως γράφει και η ομάδα των Up Stories

Μυστράς! Πόσοι από εσάς άραγε τον έχετε επισκεφτεί; Και αν δεν είστε τελικά τόσο τυχεροί να τον έχετε επισκεφθεί είτε γιατί δεν μπορέσατε είτε γιατί δεν τον γνωρίζατε εμείς φροντίσαμε για αυτό και σας τον παρουσιάζουμε μέσα σε ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχουμε δημιουργήσει αυτά τα 5 χρόνια που ταξιδεύουμε UP’ο ψηλά όλη την Ελλάδα και σας την παρουσιάζουμε.

Όχι δεν χρειάστηκε να υπερβάλλουμε εαυτούς κατά την πτήση ούτε και χρειάστηκε να σπαταλήσουμε άπειρες ώρες στο μοντάζ για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Η μοναδική και απίστευτη ομορφιά του Μυστρά φρόντισε για όλα και σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική του μαέστρου μας Νίκου Σπηλιώτη δημιούργησαν αν όχι το ομορφότερο σίγουρα όμως ένα από τα ομορφότερα βίντεο της έως τώρα πορείας μας.

Δεν θα σας κουράσουμε άλλο με λόγια γιατί πολύ απλά σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ φτωχά μπροστά στην ομορφιά του Μυστρά.

Δες το video UP’ o ψηλά!

Δες κι αυτό:

Η αποκαρδιωτική εικόνα απ’ την όχθη του Αλφειού από ψηλά