Πώς είναι να είσαι γονιός; Μάλλον όχι και τόσο απλό κι αυτά τα illustrations με γονείς και τα μωρά τους στην καθημερινή ζωή είναι η απόδειξη. 

Σίγουρα όταν γίνεσαι γονιός αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα στη ζωή σου. Το παιδί είναι πλέον η προτεραιότητά σου κι η καθημερινή σου ζωή δεν είναι πια ίδια. Η οικογένειά σου μεγαλώνει κατά ένα μέλος ή και παραπάνω και ο σύντροφός σου σου έχει κάνει το καλύτερο δώρο. Έτσι δεν είναι;

Εντάξει, δεν το σκέφτεσαι βέβαια πάντα αυτό, γιατί με όλο και κάτι θα εκνευριστείς ή θα δυσανασχετήσεις, αλλά κάπως έτσι είναι η ζωή του γονιού. Όλα ρόδινα δεν μπορούν να είναι. Αν και φυσικά υπάρχουν ένα σωρό όμορφα πράγματα που “κερδίζεις” όταν γίνεσαι πλέον γονιός και το πιο σημαντικό είναι ότι έχεις πλέον στην αγκαλιά σου αυτό το μικρό πλασματάκι που είναι το δικό σου μωράκι.

Ένας Ισραηλινός καλλιτέχνης με το όνομα Yehuda Devir έχει δημιουργήσει υπέροχα illustrations με γονείς, που για πρώτη φορά έχουν πλέον στη ζωή τους το νέο μέλος της οικογένειας. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει κατά καιρούς διάφορα αστεία κόμικς με τον ίδιο και τη σύζυγό τους σε όλες τις φάσεις της κοινής ζωής τους. Καθημερινές στιγμές με την οικογένειά του, αστείες πτυχές της σχέσης του, αλλά και την στιγμές από την περίοδο που η σύντροφός του ήταν έγκυος.

Ο Yehuda Devir από το Ισραήλ έχει γίνει γνωστός για τα έργα του και έχει εκατομμύρια followers σε Instagram και Facebook. Και αυτό γιατί μέσα από τα έργα του ο κόσμος ταυτίζεται, βλέπει τον εαυτό του, τη γυναίκα του, τη ζωή του. Με τα καλά και τα στραβά, τα όμορφα, τα άσχημα και τα παράδοξα.

Ο καλλιτέχνης είναι μαζί με τη σύζυγό του Maya για περισσότερα 10 χρόνια και έχουν χτίσει τον τέλειο γάμο μέσα από την κοινή φροντίδα, την τρυφερότητα αλλά και το χιούμορ. Και όλα αυτά τα αποτυπώνει σε illustrations που δεν μπορείς παρά να ταυτιστείς. Αυτή τη φορά βέβαια το κάνει με illustrations αστείων, γλυκών και περίεργων στιγμών των γονιών με το παιδί τους.

Illustrations με γονείς και παιδιά που θα σε κάνουν να ταυτιστείς!

Όταν παίρνεις για πρώτη φορά αγκαλιά το μωρό σου! 

Όταν το παιδί σου “αντικαθιστά” το ξυπνητήρι. 

«Αυτή είναι η μαμά μου»! 

Ποιος ιδιωτικός χώρος; 

Όταν… πήρατε και οι δύο τα κιλά της εγκυμοσύνης! 

Το πρώτο του μπάνιο… 

Όσο για την κούραση… 

«Χαμογελάστε»! 

Όταν βγαίνετε έξω όλοι μαζί… 

Όταν αφήνετε το μωρό σας για πρώτη φορά στη γιαγιά και στον παππού… 

Ο καθένας με τον πόνο του… 

Όταν καταφέρνετε να το κοιμίσετε… 

Όταν δεν μπορείτε να σταματήσετε να το βγάζετε φωτογραφίες! 

Ουπς… 

Τα πρώτα του γενέθλια!

Δες ακόμα:

Πώς είναι να περιμένεις το πρώτο σου παιδί με τον σύντροφό σου; | Illustrations

Photo: Instagram/ jude_devir