Πολυκατοικία στην Ουτρέχτη μετατράπηκε σε μοναδική «βιβλιοθήκη»!

LIKE US ON FACEBOOK

Πολυκατοικία στην Ουτρέχτη μετατράπηκε σε μοναδική «βιβλιοθήκη» με τα αγαπημένα βιβλία των ενοίκων που ζουν σε αυτή, κι εμείς πιστεύουμε ότι είναι ίσως ένα απ’ τα καλύτερα mural που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολλανδός καλλιτέχνης Jan Is De Man αποφάσισε να μετατρέψει μια πολυκατοικία σε «βιβλιοθήκη» και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, καθώς μεταμόρφωσε όχι μόνο το συγκεκριμένο κτίριο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ένα απ’ τα πράγματα που μας εντυπωσιάζουν στους street artists είναι το γεγονός ότι πολλές φορές διαλέγουν για «καμβά» τους εγκαταλελειμμένα κτίρια και τα μεταμορφώνουν σε έργα τέχνης. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Jan Is De Man το τελευταίο έργο του οποίου είναι το mural μιας βιβλιοθήκης σε μια πολυκατοικία της Ουτρέχτης.

Ο ίδιος μιλώντας στο Bored Panda ανέφερε ότι η τοποθεσία δεν είναι και τόσο τυχαία επιλογή, καθώς γνώριζε τους ενοίκους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας. Μάλιστα, οι ίδιοι οι ένοικοι του ζητούσαν εδώ και καιρό να τους ζωγραφίσει το κτίριο, ενώ του έδωσαν κάθε ελευθερία όσον αφορά το σχέδιο που θα επέλεγε, αρκεί να είχε θετικό αντίκτυπο στη γειτονιά τους.

Έτσι, ο ίδιος στην αρχή σκέφτηκε να ζωγραφίσει ένα τεράστιο χαμόγελο, καθώς πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν περισσότερο ευτυχισμένοι όταν βλέπουν ένα χαμόγελο κάθε μέρα. Αλλά αυτή η ιδέα του φάνηκε αρκετά απλή και έτσι αποφάσισε να μετατρέψει την πολυκατοικία σε μια «βιβλιοθήκη» με τα αγαπημένα βιβλία των ενοίκων της!

Google Maps

janisdeman

janisdeman

janisdeman

maria_postema

 janisdeman

architectuurnl

stefanieweijsters

Διάβασε ακόμη:

Μετέτρεψε ένα δέντρο 110 ετών στην πιο όμορφη ανοικτή βιβλιοθήκη! (Photos)

Photo: janisdeman
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved