Είδαν τον “θάνατο” με τα μάτια τους, όταν καρχαρίας βγήκε στην ακτή και έκανε το μπάνιο του ανενόχλητα στα ρηχά νερά. Οι λουόμενοι έτρεχαν να σωθούν και εκκένωσαν την παραλία.

Καρχαρίας βγήκε στην ακτή, έκανε το μπάνιο του στα ρηχά σε παραλία της Μαγιόρκα, η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο. Οι λουόμενοι πήραν τα παιδιά τους κι πανικόβλητοι εκκένωσαν την παραλία, με τη βοήθεια της αστυνομίας που βρέθηκε στο σημείο.

Παιδιά και γονείς την ώρα που κολυμπούσαν κι έκαναν θαλάσσια σπορ, είδαν περίπου στα τρία μέτρα τον καρχαρία να κολυμπά ανενόχλητος. Κι αυτή η θέα ήταν αρκετή για να προκαλέσει τον πανικό.

Ο γαλάζιος καρχαρίας εμφανίστηκε στη δημοφιλή παραλία Κάλα Ντομίνγκος, στην ανατολική ακτή της Μαγιόρκα γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο.

Μπορεί να μην πρόλαβαν να κάνουν το μπάνιο τους με ησυχία αλλά τουλάχιστον δεν υπήρξε κανένα θύμα ή τραυματισμός.

Οι διασώστες βιντσκόπησαν τις κινήσεις του καρχαρία που έκανε κύκλους με το πτερύγιό του ενώ ήταν ορατός από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι τουρίστες παρακολουθούσαν το τρομακτικό θέαμα από τα βράχια όπου και είχαν καταφύγει για να σωθούν.

Δύο βιολόγοι θαλάσσιας ζωής του Ενυδρείου της Πάλμα επιχείρησαν μαζί με τους αστυνομικούς να οδηγήσουν τον καρχαρία στα βαθιά, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, το τράβηξαν έξω, προσπάθησαν να το σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μερικές πληροφορίες για τον γλαυκοκαρχαρία…

Ο γλαυκοκαρχαρίας (επιστημονική ονομασία Prionace glauca) είναι ένας καρχαρίας της οικογένειας Καρχαρινίδες, που ζει στις τροπικές και εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες είναι ζωοτόκοι, γεννώντας 25 με 100 μικρά. Τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία. Οι γλαυκοκαρχαρίες σχηματίζουν κοπάδια διαχωρισμένα ανάλογα με το φύλο και μέγεθος.

Οι γλαυκοκαρχαρίες έχουν ελαφριά κατασκευή σώματος και μακρά θωρακικά πτερύγια. Το επάνω μέρος του σώματός τους είναι μπλε, το πλάι γαλάζιο και από κάτω λευκό. Φτάνουν σε μήκος τα 3,8 μέτρα και βάρος τα 390 κιλά, αν και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 200.

Οι ενήλικες καρχαρίες δεν απειλούνται τακτικά από κανένα είδος με εξαίρεση τον άνθρωπο. Οι μικρότεροι καρχαρίες μπορεί να γίνουν λεία αρκετά μεγάλων καρχαριών όπως ο λευκός καρχαρίας και ο καρχαρίας τίγρης.

Διαβάστε επίσης:

Μοντέλο φωτογραφιζόταν στη θάλασσα και τη δάγκωσε καρχαρίας! (Photos)

Photo: Instagram/ alnitakmission, Με πληροφορίες από Βικιπαίδεια