Τα παιδιά έχουν μια περίεργη… περιέργεια για τον κόσμο που τα περιβάλλει και για αυτό ορισμένες φορές καλούμαστε να απαντήσουμε στις πιο “κουλές” τους ερωτήσεις. Παιδιά και Θεός… επικοινωνούν με αλληλογραφία και το αποτέλεσμα είναι απλά ξεκαρδιστικό!

Τα παιδιά είναι περίεργα και η φαντασία τους ορισμένες φορές οργιάζει. Ενθουσιάζονται με το κάθε τι καινούργιο που βλέπουν και δίνουν μια δική τους ερμηνεία. Η αθωότητά σου φυσικά, πάντα σε κερδίζει όπως και το μέχρι που μπορεί να φτάσει το μυαλό τους.

Παρατηρούν και μιμούνται τα πάντα, κάνουν ερωτήσεις κι ό,τι τους απαντήσεις θα γεννήσει νέες ερωτήσεις και ό,τι καινούργιο τους μάθεις θα τους μείνει πάντα χαραγμένο στο μυαλό και θα το επεξεργαστούν με όποιον τρόπο αυτοί νομίζουν.

Εκτός από τον Αϊ-Βασίλη, παιδιά και Θεός επικοινωνούν μέσω… αλληλογραφίας! Και μερικές φορές τα μικρά αυτά πλασματάκια έχουν κάνουν κάποιες σημαντικές παρατηρήσεις στον δημιουργό!

Όταν τα παιδιά στέλνουν γράμματα στον Θεό

«Αγαπητέ Θεέ, φαντάζομαι είναι πολύ δύσκολο για εσένα να αγαπάς όλο τον κόσμο. Υπάρχουν μόλις 4 μέλη στην οικογένειά μας και δεν μπορώ να το κάνω».

παιδιά και θεός

«Ευχαριστώ για τον μικρό μου αδερφό αλλά προσευχόμουν για ένα κουτάβι…».

«Αγαπητέ Θεέ, είναι τέλεια που πάντα βάζεις τα αστέρια στη σωστή θέση». 

«Αγαπητέ Θεέ, ήθελες η καμηλοπάρδαλη να μοιάζει έτσι… ή ήταν απλά ατύχημα;».

Αυτές είναι οι φράσεις που λέμε στα παιδιά και… απαγορεύεται!

«Πώς ήξερες ότι ήσουν ο Θεός;;;». 

«Αγαπητέ Θεέ, ποιος ζωγραφίζει αυτές τις γραμμές γύρω από τις χώρες;;;». 

Κι εμείς εδώ και χρόνια ζητάμε μια ακόμη γιορτή ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το Πάσχα… Προσευχόμαστε καθημερινά για αυτό!

Κι αν την Κυριακή στην εκκλησία από κάπου τον βλέπει… τότε θα του δείξει τα καινούργια του παπούτσια!

«Είσαι πραγματικά αόρατος ή είναι όλα ένα trick;;;».

Εσύ… πόσες από αυτές τις παιδικές απορίες μπορείς να απαντήσεις; Ή μάλλον… θυμάσαι όταν ήσουν σε αυτήν την ηλικία πόσο μεγάλος ήταν ο κόσμος στα μάτια σου, πόσο περίεργος ήσουν και τι απασχολούσε το μυαλουδάκι σου;;;

Δες και αυτό:

Η ζωή με παιδιά VS χωρίς παιδιά: Βρες τις.. ομοιότητες! (Photos)