Τι είναι αυτό που κάνει όμορφη μια πόλη; Η απάντηση θα μπορούσε ν’ αφορά πάρα πολλά πράγματα, αλλά αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί μόνο σ’ ένα από αυτά.

Μια πόλη ή μια γειτονιά σ’ αυτή την κάνουν όμορφη οι πόρτες που μπορεί να συναντάμε όταν την περπατάμε και κάνουμε βόλτα στα στενά της. Κι εάν μπορούμε να πούμε μία πόλη που έχει πολλές όμορφες και χαρακτηριστικές πόρτες, τότε αυτό είναι το Λονδίνο.

Ειδικότερα, η βρετανίδα φωτογράφος Bella Foxwel αποφάσισε ν’ αφιερώσει έναν λογαριασμό στο Instagram ακριβώς για να δείξει πόσο όμορφες είναι οι πόρτες του Λονδίνου. Ο λογαριασμός έχει και το κατάλληλο όνομα The Doors of London, και το feed είναι τόσο ομοιόμορφο που μας κάνει να θέλουμε ν΄επισκεφτούμε το Λονδίνο ξανά και ξανά.

Η Foxwell ανέφερε στο Bored Panda ότι ξεκίνησε αυτό τον λογαριασμό πριν από δύο χρόνια ως πρόκληση και επειδή είχε ήδη εμμονή με τις πόρτες. Μάλιστα, η ίδια πρόσθεσε ότι οι πόρτες είναι ιδιαίτερα συμβολικές καθώς είναι η είσοδος σ’ ένα σπίτι. Ο τρόπος που κάποιος επιλέγει την εξωτερική πόρτα του σπιτιού του, λέει πολλά γι΄αυτόν.

Έτσι μέσα από τις φωτογραφίες που η Bella δημοσιεύει στο Instagram, βλέπουμε άλλες πόρτες χρωματιστές, άλλες περιτριγυρισμένες από λουλούδια κι άλλες διπλές, με την μία πόρτα να στέκεται δίπλα στην άλλη.

Εμείς αγαπάμε τις πόρτες, γιατί πιστεύουμε ότι κάποια ιστορία κρύβουν, κάποια άτομα ή μια οικογένεια έχουν υποδεχτεί, ενώ αγαπάμε ιδιαίτερα αυτές του Λονδίνου γιατί είναι σαν ν’ έχουν βγει από κάποια ρομαντική κωμωδία.

Οι πιο όμορφες πόρτες του Λονδίνου!

Σ’ αυτήν τη φωτογραφία, πρόσεξε και τη λεπτομέρεια με τα χρώματα στα παράθυρα δίπλα από την κάθε πόρτα!

Μια πόρτα στο Λονδίνο που θυμίζει ελληνικό Καλοκαίρι και σ’ αυτό το σημείο, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι έχουμε πολλές όμορφες πόρτες και στην Ελλάδα!

Διάβασε ακόμη:

Μετέτρεψε ένα δέντρο 110 ετών στην πιο όμορφη ανοικτή βιβλιοθήκη! (Photos)