«Του παιδιού μου το παιδί, είναι δυο φορές παιδί μου», λένε και είναι μεγάλη αλήθεια! Στο παρελθόν, μέσα απ’ το iPop.gr σου έχουμε μιλήσει για πολλές σχέσεις: Εκείνη της μητέρας με την κόρη, του πατέρα με τον γιο, ενώ σου έχουμε πει τι σημαίνει για την υγεία σου εάν μεγάλωσες με τον παππού και την γιαγιά!

Τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με τον παππού και τη γιαγιά έχουν δεχτεί πολλή αγάπη, πολλά χάδια, αγκαλιές και πολλά… χατίρια, αφού είναι κανόνας η γιαγιά και ο παππούς να κάνουν κρυφά απ’ τους γονείς χάρες στα εγγόνια τους! Η σχέση των παιδιών με τους παππούδες τους είναι πολύ ξεχωριστή και γεμάτη αγάπη. Η Sujata Setia απ’ τις ΗΠΑ αποφάσισε να κάνει ένα project τραβώντας φωτογραφίες με παππούδες και γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, καθώς συνειδητοποίησε ότι η ίδια δεν είχε καμία φωτογραφία μαζί τους!

Όπως λέει η ίδια, «όταν κοιτάζω τα άλμπουμ με τις οικογενειακές φωτογραφίες, βλέπω ότι δεν έχω καμία με τον παππού και τη γιαγιά μου. Έχω φωτογραφίες με τη μαμά, τον μπαμπά, τον αδερφό μου… ακόμα και με τον σκύλο μου και μια γάτα που είχαμε υιοθετήσει… Αλλά σοβαρά, δεν έχω καμία με τον παππού και τη γιαγιά μου. Κι αυτούς τους δύο ανθρώπους τους αγαπάω πάρα πολύ… Ακόμα και σήμερα που δεν είναι πια στη ζωή».

Έτσι, ορκίστηκε ότι σ’ όποιο μέρος του κόσμου και να ταξιδεύει, θα φωτογραφίζει έναν παππού/ μια γιαγιά ή ένα προπάππου/ προγιαγιά με το εγγόνι τους!

Όπως εξομολογείται η ίδια, αυτό το project όχι μόνο τη βοήθησε να ξαναφτιάξει τις αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας κατά κάποιο τρόπο, αλλά η συνάντηση και η αλληλεπίδραση με όλους αυτούς τους ηλικιωμένους την έχουν διδάξει πολλά πράγματα για τη ζωή.

Δες και αυτό:

Γιαγιάδες και παππούδες κρατάνε για πρώτη φορά στα χέρια τους το εγγονάκι τους και μας συγκινούν | Photos