Παγκόσμια Ημέρα Πάρκων σήμερα και δε θα μπορούσαμε να την ξεχάσουμε, αμελώντας τα ομορφότερα πάρκα που μας έχουν κάνει τις βόλτες μας πιο ευχάριστες. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Πάρκων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, γιατί αυτή την ημερομηνία το 1909 δημιουργήθηκαν τα πρώτα εννιά εθνικά πάρκα στη Σουηδία.

Ακόμα κι αν ζεις στη μεγαλούπολη, τα πάρκα σου δίνουν την ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά στη φύση και να βρεις την ηρεμία και τη γαλήνη που χρειάζεσαι δίπλα σε μια όαση πρασίνου!

Μπορεί φέτος, λόγω του κορονοϊού, να μην έχει δοθεί η απαραίτητα σημασία σ’ αυτούς τους σημαντικούς χώρους πρασίνου, με αρκετούς από αυτούς να μην έχουν λάβει την απαραίτητα φροντίδα κι επιμέλεια, όμως τα πάρκα έχουν ανοίξει και σε περιμένουν να τα επισκεφτείς.

Τα πάρκα της Αθήνας μπορούν να σε “μαγέψουν”, να σε κάνουν να νιώσεις ότι δεν είσαι πια στην πολύβουη πόλη, ενώ βρίσκεσαι ακριβώς εκεί, στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου καθημερινά περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα, άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους και η ρύπανση δεν είναι μικρή. Όμως, κάνοντας βόλτα σ’ ένα από αυτά τα πάρκα θα ξεχάσεις για λίγο πού βρίσκεσαι και θα απολαύσεις με τον δικό σου τρόπο την ηρεμία και τη γαλήνη που σου προσφέρει αυτή η καταπράσινη όαση.

Επίλεξε το αγαπημένο σου πάρκο και μην χάνεις άλλο χρόνο. Επισκέψου το με την πρώτη ευκαιρία!

Υπέροχα πάρκα στην Αθήνα που σε καλούν για μια βόλτα

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας 

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» 

Αττικό Άλσος 

Παγκόσμια Ημέρα Πάρκων

Εθνικός Κήπος 

Άλσος Κηφισιάς

Αυτά φυσικά είναι μόνο μερικά από τα πάρκα της Αθήνας που μπορείς να επισκεφτείς. Διάλεξε το αγαπημένο σου κι αυτό που βρίσκεται κοντά σου κι ανακάλυψέ το το συντομότερο! 

Διάβασε ακόμα:

Τα καλύτερα πάρκα της Αθήνας για πικ νικ!

Photos: Κωνσταντίνα Μητατάκη