Η Ιταλία είναι απ’ τις χώρες στην Ευρώπη και τον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο τον κορονοϊό. Οι πολίτες είναι αυστηρά σε καραντίνα αλλά βρήκαν τον τρόπο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να πάρουν δύναμη ο ένας απ’ τον άλλον. Οι Ιταλοί στα μπαλκόνια τραγουδούν, παίζουν μουσικά όργανα κι έτσι μοναδικά επικοινωνούν μεταξύ τους.

Οι Ιταλοί στα μπαλκόνια μετά από εβδομάδες καραντίνας τραγουδούν κι έτσι συνδέονται μεταξύ τους. Είτε είναι μόνοι τους, είτε με την οικογένειά τους, βγαίνουν όλοι στα μπαλκόνια. Κι έτσι ακούς, γειτονιές ολόκληρες να επικοινωνούν μεταξύ τους με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο.

Γιατί μπορεί να είμαστε σε απόσταση, να μην ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο, αλλά μπορείς να συνδεθείς με τον άλλον. Τρόποι υπάρχουν και τώρα το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Έχουμε ανάγκη ο καθένας προσωπικά να υπακούει και να ακολουθεί τα μέτρα και όλοι μαζί να συνδεθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε και να το ξεπεράσουμε ενωμένοι. Αλλά από μακριά. Κι αυτή η σύνδεση, αυτή η μάχη και επιθυμία για τον έναν κοινό σκοπό είναι πιο δυνατή από κάθε τι άλλο.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Και να τραγουδήσουμε. Άλλοτε τραγούδια εύθυμα, άλλοτε πιο στενάχωρα. Να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας και να το ξεπεράσουμε. Μαζί αλλά χώρια. Σαν μια σχέση από απόσταση. Κι όταν όλα τελειώσουν, θα είναι σαν να έχουμε ξυπνήσει από έναν πολύ, πολύ κακό εφιάλτη.

Οι αριθμοί στην Ιταλία είναι δυσοίωνοι. 17.660 κρούσματα και 1.266 νεκροί. Αριθμοί που δεν τους χωρά ο ανθρώπινος νους και μόνο θλίψη προκαλούν. Αλλά αποφάσισαν να βγουν στα μπαλκόνια. Να τραγουδήσουν. Να βγάλουν από μέσα τους τη θλίψη και τον θυμό για αυτό που συμβαίνει.

Γιατί ο άνθρωπος χωρίς τον άνθρωπο δεν μπορεί!

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο.  

Διαβάστε επίσης:

“Μένουμε σπίτι” | Η viral καμπάνια του υπουργείου Υγείας και η σημασία της