Δεν είναι λίγες οι φορές, που τα δύο φύλα έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα συνεννόησης, αφού σκέφτονται τελείως διαφορετικά.

Οι διαφορές αντρών και γυναικών δεν είναι λίγες και δεν περιορίζονται μόνο στον τρόπο σκέψης. Οι άντρες σκέφτονται και πράττουν τελείως διαφορετικά από τις γυναίκες και αυτό είναι αποδεδειγμένο. Ποιοι είναι, όμως, οι τομείς που διαφοροποιούν τα δύο φύλα μεταξύ τους;

Επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή

διαφορές αντρών και γυναικών

Κι όπως όλοι ξέρουμε, η γυναίκα θα αποθηκεύσει τα πάντα πάνω στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή της και στην κυριολεξία θα την γεμίσει. Όσο οργανωτική κι αν είναι, πιστεύει πως όλα αυτά τα αρχεία της είναι χρήσιμα και αν τα σβήσει θα είναι τόσο άτυχη, που ακριβώς την επόμενη στιγμή θα τα χρειαστεί. Σε αντίθεση με τον άντρα που τα βάζει όλα σ’ έναν φάκελο και δεν κρατάει τίποτα περιττό στον υπολογιστή του.

Ψυγείο

διαφορές αντρών και γυναικών

Το ψυγείο ενός άντρα πάντα θα ‘ναι άδειο, δε θα γεμίσει ποτέ, εκτός αν μπει στο σπίτι η μαμά του, η αδερφή του ή η κοπέλα του. Στο ψυγείο μιας γυναίκας, όμως, θα βρεις ό,τι ακριβώς τραβάει η ψυχή σου.

Υπνοδωμάτιο

διαφορές αντρών και γυναικών

Δεν υπάρχει άντρας που να μαζεύει το δωμάτιό του. Ντάξει και οι γυναίκες δεν είναι πάντα επιμελείς, αλλά ξέρουν πότε θα ‘ρθει η ώρα που πρέπει να το μαζέψουν και να τακτοποιήσουν τον χώρο, στον οποίο ζουν. Ο άντρας δεν θα το μάθει ποτέ αυτό.

Αυτοκίνητο

διαφορές αντρών και γυναικών

Και αυτό είναι το μέρος που ο άντρας θα έχει πάντα συμμαζεμένο και καθαρό και η γυναίκα πάντα γεμάτο με τα πιο άχρηστα πράγματα. Ποτέ η γυναίκα δε θα μαζέψει το μπουκαλάκι, το κοκαλάκι, το κραγιόν, τα μαντηλάκια και τη σοκολάτα από το αμάξι. Και στην τελική μπορεί κάτι να συμβεί, να μην έχεις λίγο κραγιόν να βάλεις ή μια σοκολάτα να φας για τη λιγούρα;

Μπάνιο

διαφορές αντρών και γυναικών

Αυτός είναι ο κλασσικός άντρας που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το σαμπουάν από το αφρόλουτρο. Για μαλακτική κρέμα μαλλιών φυσικά δεν το συζητάμε. Εδώ είναι ικανός να μπερδέψει το κλασσικό σαμπουάν με αυτό για τα βαμμένα μαλλιά. Από την άλλη, η γυναίκα αν δεν έχει στο μπάνιο της τρία διαφορετικά είδη σαμπουάν και αφρόλουτρου, μαλακτική κρέμα, μάσκα για τα μαλλιά και τις απαραίτητες κρέμες για μετά δεν πρόκειται να κάνει μπάνιο.

Το πιο οργανωμένο μέρος του σπιτιού

διαφορές αντρών και γυναικών

Αν είσαι γυναίκα ξέρεις φυσικά ότι όσος χαμός κι αν γίνεται στο υπόλοιπο σπίτι, η ντουλάπα σου θα είναι πάντα περιποιημένη και οργανωμένη. Για τον άντρα, αντίθετα, η αποθήκη και το γκαράζ μπορεί να είναι πιο οργανωμένα κι από την ερωτική του ζωή. Όλα στη σειρά, οργανωμένα, για να τα βρει κι εύκολα, όποτε χρειαστεί.

Προετοιμασία για ένα ταξίδι

διαφορές αντρών και γυναικών

Η γυναίκα θα αρχίσει να ετοιμάζεται για ένα ταξίδι ακόμα και ένα μήνα πριν, προκειμένου να είναι πλήρως έτοιμη και να μην ξεχάσει τίποτα. Θα φτιάξει τη λίστα της, θα μιλήσει με την κολλητή της, θα σκεφτεί τι θα φορέσει σε κάθε της βόλτα. Ενώ ο άντρας βολεύεται με μια βαλίτσα, που και αυτή την φτιάχνει πάντα τελευταία στιγμή.

Γρίπη

διαφορές αντρών και γυναικών

Καλό θα ήταν να μην ζήσεις το δράμα ενός άντρα που είναι έστω και λίγο άρρωστος. Γιατί για τον άντρα το 37 και 2 είναι βαρύς πυρετός, που αν δεν πάρεις αντιπυρετικά δεν πρόκειται να πέσει. Μια γυναίκα, όμως, όταν είναι άρρωστη θα μαγειρέψει τη σούπα της, θα φροντίσει την οικογένειά της και μετά θα ασχοληθεί με την ανάρρωσή της.

Γιατί να δεις τον “Τιτανικό”

διαφορές αντρών και γυναικών

Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της έχει δει τουλάχιστον μία φορά τον Τιτανικό, μόνο και μόνο για την ιστορία αγάπης του Τζακ με την Ρόουζ. Μα πόσο όμορφο ζευγάρι; Όχι, για έναν άντρα δεν είναι. Το μόνο ενδιαφέρον που μπορεί να βρεις ένας άντρας σ’ αυτή την ταινία είναι ο Τιτανικός που βουλιάζει.

Περιγραφή ιστορίας

διαφορές αντρών και γυναικών

Και φυσικά μια ιστορία στο μυαλό μιας γυναίκας δεν είναι τόσο απλή όσο μπορείς να φανταστείς. Έχει πολλά διαφορετικά ενδεχόμενα και παραμέτρους να σκεφτεί και να εξετάσει. Από την άλλη, ένας άντρας θα επιλέξει και θα σκεφτεί τον πιο εύκολο δρόμο και το πρώτα πράγμα που θα του έρθει στο μυαλό.

Διάβασε ακόμα:

Τι σχέση έχει το μυαλό σου με το αν είσαι άνδρας ή γυναίκα; Οι επιστήμονες απαντούν!

Photos: sympa-sympa.com