Αν μπορούσες να σχεδιάσεις τη ζωή σου με μια μόνο γραμμή πώς θα ήταν αυτή; Πάρε μια κόλλα χαρτί και ένα μολύβι και φτιάξε τη γραμμή της ζωής σου… Απλές γραμμές δείχνουν πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια…

Η Olivia de Recat περιγράφει πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια, μέσα από απλά illustrations ή απλώς ζωγραφίζοντας γραμμές. Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σε κάνουν να αναρωτηθείς, να προβληματιστείς, κάπου θα βρεις τον εαυτό σου, θα σε κάνουν να θέλεις να γελάσεις και να κλάψεις την ίδια στιγμή.

Όπως είπε η ίδια στο Boredpanda, κάτι που οι γραμμές θέλουν να απεικονίσουν και αυτό που πιστεύει η ίδια είναι η εγγύτητα, είναι κάτι σαν τον … χορό. Κάθε σχέση αποτελείται από δύο ζωές, ανεξάρτητες και κινούμενες με δική τους βούληση. Έτσι, δεν μπορείς να εξαναγκάσεις κανέναν να είναι κοντά σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι εκεί για εκείνους που αγαπάς και σε χρειάζονται.

Οι απλές γραμμές που δείχνουν πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

Ο καλύτερος φίλος στην παιδική ηλικία

πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

«Το σημαντικό είναι να προσδιορίσεις τις σχέσεις (φιλικές, ρομαντικές) αν είναι δύσκολες και αξίζουν την προσοχή σου. Αν γνωρίζεις πως προέρχονται από την κατανόηση των βασικών σου αξιών τότε ξέρεις που πηγαίνει αυτή η γραμμή».

Καλύτερος φίλος στη σχολή

πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

Όταν είσαι σε ειρήνη με τον εαυτό σου, είσαι έτοιμος να προσελκύσεις και ανθρώπους που κινούνται προς παρόμοια κατεύθυνση με σένα. Στο τέλος υπάρχει μόνο μια μικρή χούφτα ανθρώπων που μένει μαζί σου.

Αδέρφια

πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

Με τον καιρό γνωρίζεις ποιοι πραγματικά είναι αυτοί οι άνθρωποι, γιατί είναι σαν να “ανάβει” κάτι μέσα σου που είναι αληθινό κι αναπόφευκτο. Δεσμεύεσαι σε αυτούς και στον εαυτό σου.

Γονείς

πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

Αυτό το illustration αγγίζει τους περισσότερους. Οι σχέσεις με τους γονείς είναι πάντα κοντινές. Μπορεί να απομακρυνθείς για ένα διάστημα, να κάνεις την “επανάστασή” σου αλλά είναι πάντα κοντά σου.

Πρώτη αγάπη

πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

Πρέπει να αφήσεις κάποιον να φύγει, όταν έχει έρθει η ώρα, κι ας έρθεις αντιμέτωπος με τον πόνο. Ο πόνος υπάρχει και μπορείς να τον αντιμετωπίσεις.

Bad Timing (;)

πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

Κάποιον που γνωρίζεις σε λάθος στιγμή και λάθος μέρος και τελικά τον γνωρίζεις και την κατάλληλη στιγμή της ζωής σου…

One Night Stand

πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

Η σχέση με τον σκύλο

πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα χρόνια

Δείτε επίσης:

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως η ζωή με τα παιδιά αλλάζει ριζικά!